A biológia doktora: a kender egy hatalommal bíró virág
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A kender egy „hatalommal bíró virág”. A számos ellentmondás ellenére erős és szenvedélyes érvek szólnak mellette és ellene. Ha elszánjuk magunkat és megértjük, hogy a legtöbb gyógyszer hatóanyaga valahol növényi eredetű, akkor talán megnyílhatunk a szigorú tudományos adatok mögött rejlő kannabisz növény által nyújtott lehetőségek előtt. Sejt- és fejlődésbiológusként soha nem tekintettem a kannabiszt gyógyszernek, nem mozgatott a mechanizmusának azonosítása, és nem kerestem a növényben személyes megkönnyebbülést sem. De néha, függetlenül attól, hogy mennyire képzettek és rendezettek vagyunk a karrierünk terén, és függetlenül attól, hogy mit hiszünk magunkról, hogy milyen sokat tudunk, nem tudunk felkészülni az élet tragédiáira és olyan körülményekre, amelyek miatt számunkra elérhetetlen válaszokat keresünk. Pontosan ezt az érzést tapasztaltam meg a fiamnál.

A tehetetlenség elkeseredettséget szült, hogy alternatívát találjak a sok neurológiai gyógyszer helyett, amelyeket a hat hónapos fiam gyakran szedett, mert öt hetes csecsemőként eltávolították az agyának 38%-át. Nem tudtuk előre hogy mi következik, és nem voltak megbízható, korábban közölt tapasztalatok sem, sem közzétett kísérleti vagy szakértők által véleményezett adatok – pontosan az, amit mi, hagyományos tudósok keresünk. Az idegtudományok és a fejlődésbiológia iránti elkötelezettségem miatt lenyűgözött az agy egyedülálló képessége az önújrahuzalozásra, és kíváncsi voltam, vajon a fiam ki tudja-e használni ezt a természetes jelenséget, amelyre mindannyian képesek vagyunk. Szerencsére ma már nincsenek fejlődési rendellenességei. Egyetlen egy sem. Hál ‘Istennek néhány hónappal a műtétje után rátaláltam a kannabiszra.

Az észlelésünk eléggé behatároló lehet, és ugyan az én megítélésem a kannabiszt illetően nem volt soha negatív, de a növényt egy rekreációs, még inkább spirituális dobozban tároltam. Ez a doboz másoknak szólt, és nem volt része a privát életemnek. De ahogy olvastam a sorok között, kutattam az ismert mechanizmusokat, és megismertem az endokannabinoid rendszerünket, rájöttem, hogy nincs vesztenivalóm. Hittem abban, hogy a kannabisz, ha helyesen használjuk, fontos üzemanyaga lehet a fiam fejlődő agyának. Most azt nézem, ahogy a gyermekem kivirágzik, mint az a 7 éves gyerek, akit ma magam előtt látok, és sorsszerű felelősséget érzek afelé, hogy tudományos ismereteimet, tudományos közösségemet és a kannabisz támogatóinak millióinak energiáját felhasználva további kutatásokat támogassak a kannabinoidok területén. Mint az a többszáz hatóanyag, amelyek egyszerűen a legkülönfélébb növényekből származó vegyületek, a kannabisz molekulárisan gazdag, és biztonságosan csökkentheti a gyulladást és elősegítheti a homeosztázist. Biztonságosan, mivel semmilyen in vitro és/vagy preklinikai adat nem mutatott ki semmilyen toxicitást.

Hogyan vált az ápoló anyuka és rendőr apuka hirtelen „bűnözővé”, akik kétségbeesetten próbálták megmenteni a haldokló fiukat

Az azonnali cselekvésre való felszólítás nem arra irányul, hogy legalizáljuk a kannabiszt, vagy változtassunk az orvosi protokolljainkon, hanem inkább arra, hogy lehetővé tegyük a kannabisz megfelelő tanulmányozását, és nyissuk meg a jelenlegi orvoslásunk kereteit. Pontosabban, hogyan tudnánk hozzájárulni a már behatóan kutatott adatokhoz, és hogyan hozhatunk létre kombinációkat a jelenlegi, FDA által jóváhagyott hagyományos gyógyszerekkel, helyettesítőként vagy támogató vagy védő reagensként. És annak meghatározása, hogy e vegyületek milyen irányú és milyen mennyiségű felhasználása befolyásolja a neuroplaszticitást; az agy azon képességét, hogy újrahuzalozza magát, új kapcsolatokat hozzon létre, és a fiam esetében kompenzálja az elvesztett területeket. Ha az agyának 40%-a hiányzik, hogyan tudja egy autista gyermek, egy Parkinson-kóros beteg, vagy akár egy fájdalommal küzdő személy az agyának nagyobb részét az új kapcsolatok létrehozására használni és természetes módon gyógyulni. A cselekvésre való felhívásom az, hogy a tudományos adatok és a valós történetek érvényességét szélesítsük ki, hogy több olyan történet tanúi lehessünk, mint amilyen az én fiamé.

Ezenkívül a kender a Föld ajándéka, és ha olyan erős, mint amilyennek bizonyul, akkor locsolni kell és hagyni virágozni.

Dr. Annabelle Manalo-Morgan az Eastern Kentucky Egyetemen szerzett diplomát biológiából. A Georgetown Egyetemen kezdte meg doktori tanulmányait az idegtudományok területén. Végül a Tennessee állambeli Nashville-ben található Vanderbilt Egyetemen szerzett doktori fokozatot sejt- és fejlődésbiológiából.

Foto: https://www.instagram.com/drannabelleofficial/


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom