Egyre többen szerzik be a kannabiszt hivatalos forrásból
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Harm Reduction Journalban megjelent adatok értelmében a kanadai kannabiszfogyasztók egyre jobban térnek át a szabályozatlan piacról a legális piacra.

A Waterloo Egyetem Közegészségügyi Iskolájához kapcsolódó kutatók több mint 15 000 kannabiszfogyasztót kérdeztek meg arról, honnan szerezték be termékeiket. A kutatók a 2019 és 2021 közötti évek adatait értékelték. (Kanada 2018 októberében vezette be a kannabisztermékek engedélyezett kiskereskedelmi értékesítését.)

A szerzők arról számoltak be, hogy a válaszadók aránya, akik legálisan szerezték be kannabisztermékeiket, évről évre nőtt. A válaszadók leginkább a legális piacról vásárolták meg a kannabiszból készült italokat, olajokat és kapszulákat. A válaszadók mintegy 55 százaléka nyilatkozta, hogy kizárólag legálisan engedélyezett kiskereskedőktől szerezte be a kannabiszvirágzatot.

2019-ben még a fogyasztók kevesebb mint fele ismerte el, hogy legális forrásból szerzi be kannabisztermékeket. A tavaly közzétett külön fogyasztói felmérések alapján ez az arány 2020-ra közel 70 százalékra emelkedett.

A fiatalok nem próbálják ki nagyobb valószínűséggel a kannabiszt a világ azon részein, ahol legális a kiskereskedelmi értékesítés

“A kannabisz legális úton történő beszerzése 2021-ben mind a tíz [megkérdezett] kannabisztermék esetében nagyobb volt, mint 2020-ban. 2021-ben azon fogyasztók aránya, akik az összes általuk vásárol terméket legális úton szerezték be az elmúlt 12 hónapban, a szilárd koncentrátumot fogyasztók 49 százalékától a kannabisz tartalmú italokat fogyasztók 82 százalékáig terjedt” – jelentették a kutatók. “A kannabisztermékek összes fogyasztójának a szabályozott piacra történő átterelése fontos lépés a közegészségügy és a közbiztonság szempontjából. A jövőbeni tanulmányoknak továbbra is vizsgálniuk kell a kannabisztermékek beszerzési forrását Kanadában az idő múlásával, valamint azt, hogy miként lehet teljességében kiszorítani az kannabisztermék illegális piacát anélkül, hogy a magas potenciájú kannabisztermékek használatát elősegítenék.”

Foto: https://www.pexels.com/hu-hu/@mart-production/


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom