A fiatalok nem próbálják ki nagyobb valószínűséggel a kannabiszt a világ azon részein, ahol legális a kiskereskedelmi értékesítés
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Az American Journal of Preventive Medicine című folyóiratban megjelent adatok szerint azok a serdülők, akik olyan államokban élnek, ahol a rekreációs kannabisz kiskereskedelmi forgalmazása legális, nem fogyasztanak nagyobb valószínűséggel kannabiszt, mint a fiatalok azokban az államokban, ahol még nem legális.

A Washingtoni Egyetem és a Colorado-i Állami Egyetem kutatóiból álló csoport három amerikai állam longitudinális adatait értékelte. Két államban (Oregon és Washington) engedélyezett volt a legális rekreációs értékesítést, míg a harmadik államban (New York) nem.

A kutatók a következőkről számoltak be: „A legalizáció státuszának változása nem függött össze szignifikánsan a serdülők múlt évi önbevalláson alapuló kannabiszhasználat valószínűségének vagy gyakoriságának személyen belüli változásával. Személyek közötti szinten azon fiatalok esetében, akik serdülőkoruk nagyobb részét olyan államban töltötték, ahol legális volt a rekreációs fogyasztás, nem volt nagyobb vagy kisseb annak a valószínűsége, hogy 15 éves korukban használtak volna kannabiszt, mint azok a serdülők, akik alig vagy egyáltalán nem töltötték fiatalkorukat ilyen államban.”

A cseh betegek végre hozzáférhetnek a gyógyszertári minőségű kannabisz kivonatokhoz

A kutatók a következő következtetésre jutottak: „Az eredményeink nincsenek összhangban a legalizálást követő serdülőkori kannabiszhasználat prevalenciájában vagy gyakoriságában bekövetkezett változásokkal. …A korábbi tanulmányokkal egybe véve ezek a megállapítások megerősítik azt a következtetést, hogy a serdülők kannabiszhasználata a legalizálás ellenére is változatlan marad.”

A tanulmány következtetései összhangban vannak számos másik tanulmány következtetéseivel, amelyek azt találták, hogy a rekreációs használatra vonatkozó szabályozások nem kapcsolódnak sem a kannabisz megnövekedett fogyasztásához, sem szélesebb hozzáféréshez a fiatalok körében, és nem is befolyásolja a gyerekek kannabiszhoz való hozzáállását.

Fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/@kat-wilcox-329096/§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom