körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Úgy tűnik, hogy Donald Trump elnök elismerte a kábítószer tiltó politika kudarcát az e-cigarettázást érintő találkozó során.

“Ha megfigyeled a tilalmat, amikor az alkoholt, a cigarettát, az összes többit szemügyre veszed, láthatod, ha nem adod meg nekik amit akarnak, akkor az illegálisan fog teret hódítani”, mondta Trump pénteken. “Ez az egyetlen probléma, amit úgy tűnik nem tudok elfelejteni.”

Az elnök a vita mindkét oldalának képviselőivel értekezett arról, hogy korlátozó lépéseket kell-e tenni az ízesített e-cigi termékekkel kapcsolatosan, amit eleinte indítványozott az adminisztrációja majd ejtették az ötletet.

“Csak szemügyre kell venni a dolgok történetét”, mondta. “Ahelyett, hogy legalább biztonságos aromákkal rendelkeznének, olyan aromájuk lesz mely mérgező. Ez egy nagy probléma”

Trump egy olyan érvvel élt, amelyet a reformok támogatói többször felvetettek. Míg néhány politikai döntéshozó és tiltakozó szakember teljes tilalmakat kért bizonyos e-cigi termékekre válaszul az ezekkel összefüggő nemrégiben tapasztalható tüdőbetegségek kapcsán, az érdekképviselők szerint a történelem azt tanította nekünk, hogy egy ilyen kompromisszum nélküli megközelítés több kárt okoz, mint haszon.

„Hogyan oldják majd meg azt a tényt, hogy Mexikóból fogják beszállítani? Ez egy probléma”, mondta. “Ugyanez a probléma a drogokkal és mindennel.”

Ezek az észrevételek tükrözik Trump egyik 1990-ben tett megjegyzését, amikor hangot adott a kábítószer legalizáció támogatásának, annak érdekében, hogy aláássák a szabályozatlan piacot.

“Nagyon vesztésre állunk a drog-háborúban”, mondta akkoriban. “A drogokat legalizálnunk kell ahhoz, hogy megnyerjük a háborút. A profitot meg kell vonnunk ezektől a drogbáróktól. ”

Noha a kannabiszról nem eset szó a múlt héten tartott ülésen, Trump álláspontja vonatkozhatna a szennyezett THC-töltetekről folytatott vitára is, amelyek látszólag szerepet játszottak a legtöbb légzési problémával járó egészségügyi komplikációban. A tilalmi szakemberek szerint ez az összefüggés arra mutat rá, hogy miért nem szabad legalizálni a kannabiszt, annak ellenére, hogy a Trump adminisztráció egészségügyi ügynökségeinek tisztviselői rámutattak, hogy a THC-vel kapcsolatos esetek túlnyomó többsége a tiltott piacon előállított szabályozatlan termékekkel áll összefüggésben.

A kannabisz reform támogatói azt állították, hogy az a tény, hogy a legtöbb e-cigikkel kapcsolatos betegség illegális termékekhez kapcsolódik, rámutat, hogy miért fontos a kannabisz jogi és szabályozási kerete, csakúgy mint ahogyan vannak olyan anyagokkal kapcsolatos rendeletek is, mint az alkohol és a dohány, amelyek célja a közegészségügy és a biztonság növelése.

Scott Gottlieb, az élelmiszer- és gyógyszerészeti igazgatóság volt biztosa szintén jelezte, hogy az e-cigaretta válság arra világít rá, hogy szövetségi szintű szabályozási rendszerre van szükség a kannabiszpiacot illetően.

Később, a pénteki ülésen úgy tűnt, hogy Trump az e-cigaretta termékek okozta károk csökkentésének perspektíváját öleli fel, megjegyezve, hogy a szakértők szerint az e-cigaretta lényegesen kevésbé veszélyes, mint a hagyományos cigaretta szívása. Egy ponton arra is rákérdezett, hogy az államoknak kezükbe kellene e adni a jogot, hogy meghatározzák az e-cigaretta vásárlására vonatkozó saját korhatáraikat.

A kannabisz vonatkozásában az elnök a közelmúltban kijelentette, hogy támogatja annak engedélyezését, hogy az államok meghatározzák saját kannabiszpolitikájukat.

“Ez egy nagyon széles témakör, és per pillanat megengedjük az államoknak, hogy meghozzák ezt a döntést”, mondta Trump augusztusban. “Sok állam hozza meg saját döntéseit ezen a területen, de mi engedjük meg az államoknak, hogy ezt megtegyék.”

forrás: https://www.marijuanamoment.net/trump-says-drug-prohibition-doesnt-work-during-vaping-meeting/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok