körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy új Gallup felmérés kedden közzétett eredményei arra mutatnak rá, hogy a kannabisz használatának elfogadottsága továbbra is nő az amerikaiak körében, ahogy egyre több állam választja a kannabisz legalizálását orvosi vagy rekreációs célokra. Tízből hét válaszadó szerint a kannabisz használata erkölcsileg elfogadható. Csupán 28% szerint a tevékenység erkölcsileg elfogadhatatlan.

Egyéb tevékenységek, amiket az emberek a kannabisz fogyasztásánál kevésbé tudnak elfogadni erkölcsi szempontból, olyanokat foglalnak magukban, mint az állati szőrméből készült ruhák viselése (54%), a tizenévesek közötti szex (38%), a pornográfia (36%), a poligámia (20%) és az emberek klónozása (12%).

Mint a korábbi felmérések során is kiderült, megoszlik a különbség azok között, akiknek eltérő a politikai ideológiájuk. Azok az emberek, akik liberálisnak tekintik magukat, sokkal nagyobb valószínűséggel látják a kannabisz használatát erkölcsileg elfogadhatónak (83 százalék), mint azok, akik konzervatívnak tartják magukat (51 százalék). Ennek ellenére néhányan meglepődhetnek, hogy a konzervatív amerikaiak többsége szerint a kannabiszfogyasztással semmilyen erkölcsi probléma nincs.

Kép forrása: Gallup
Kép forrása: Gallup

Ez a tendencia összhangban áll a kannabisz legalizálásával. A tavaly megjelent Gallup felmérésben részt vevő válaszadók hatvanhat százaléka állította azt, hogy támogatja a kannabisz legalizálását.

Ebből tisztán látszik, hogy azokon a helyeken ahol a kannabiszt legalizálták valamilyen formában a fogyasztók életszínvonala nem romlott, a társadalomra a legalizálás nem hatott negatívan, ennek következtében a stigmatizálás is csökken és a kannabisz elfogadottsága nő.


KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok