körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Egy új Gallup felmérés kedden közzétett eredményei arra mutatnak rá, hogy a kannabisz használatának elfogadottsága továbbra is nő az amerikaiak körében, ahogy egyre több állam választja a kannabisz legalizálását orvosi vagy rekreációs célokra. Tízből hét válaszadó szerint a kannabisz használata erkölcsileg elfogadható. Csupán 28% szerint a tevékenység erkölcsileg elfogadhatatlan.

Egyéb tevékenységek, amiket az emberek a kannabisz fogyasztásánál kevésbé tudnak elfogadni erkölcsi szempontból, olyanokat foglalnak magukban, mint az állati szőrméből készült ruhák viselése (54%), a tizenévesek közötti szex (38%), a pornográfia (36%), a poligámia (20%) és az emberek klónozása (12%).

Mint a korábbi felmérések során is kiderült, megoszlik a különbség azok között, akiknek eltérő a politikai ideológiájuk. Azok az emberek, akik liberálisnak tekintik magukat, sokkal nagyobb valószínűséggel látják a kannabisz használatát erkölcsileg elfogadhatónak (83 százalék), mint azok, akik konzervatívnak tartják magukat (51 százalék). Ennek ellenére néhányan meglepődhetnek, hogy a konzervatív amerikaiak többsége szerint a kannabiszfogyasztással semmilyen erkölcsi probléma nincs.

Kép forrása: Gallup
Kép forrása: Gallup

Ez a tendencia összhangban áll a kannabisz legalizálásával. A tavaly megjelent Gallup felmérésben részt vevő válaszadók hatvanhat százaléka állította azt, hogy támogatja a kannabisz legalizálását.

Ebből tisztán látszik, hogy azokon a helyeken ahol a kannabiszt legalizálták valamilyen formában a fogyasztók életszínvonala nem romlott, a társadalomra a legalizálás nem hatott negatívan, ennek következtében a stigmatizálás is csökken és a kannabisz elfogadottsága nő.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom