körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az „otthon biztonságosabb” vészhelyzeti rendelet, amelyet csütörtök esti sajtótájékoztatón Los Angeles megye és a határain belüli városok jelentettek be, előírja, hogy minden beltéri pláza, bevásárlóközpont, játszótér és nem szükséges kiskereskedelmi vállalkozás aznap este éjfélig zárjon be.

A további működést olyan egységeknek engedélyezik – feltéve, hogy betartják a megfelelő társadalmi távolsági irányelveket, és nem tartózkodik egy helyen több mint 10 ember – amik az alapvető szolgáltatások listáján megtalálható szolgáltatások valamelyikét nyújtják, ideértve a városi és megyei önkormányzati szolgáltatásokat, élelmiszerboltokat, barkácsüzleteket, és kannabisz gyógyszertárak.

A hétfőn bejelentett, az öbölvidéki kannabisz-vállalkozásokat érintő, a “menedék helyben” rendelet körüli zavarokkal ellentétben (amelyben a gyógyszertárakat becsukatták és csak az azt követő napon nyílhattak meg, miután egy maroknyi város – köztük San Francisco és San Jose – egyértelművé tették, hogy nyitva maradhatnak), a Los Angeles-i koronavírus GYIK alapvető egészségügyi szolgáltatások közé sorolja a „kannabisz-gyógyszertárakat, illetve minden kapcsolódó és/vagy kiegészítő egészségügyi szolgáltatást”.

A Los Angeles-i megye által kiadott tényleges rendelet kissé eltérően hangzik, miszerint a rendelet nem vonatkozik az egészségügyi szervezetekre, ideértve a „kannabisz-gyógyszertárakat, amelyeknek orvosi kannabisz engedélyük van”, bár a rendeletet bejelentő sajtótájékoztatón Eric Garcetti a Los Angeles-i polgármester elmondta (igaz nem erre a konkrét kérdésre hivatkozva), hogy a városok és a megye keményen dolgoztak annak érdekében, hogy a rendelet részletei ne legyenek ellentmondásosak.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok