körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A mezőgazdasági termények piaca Szerbiában meglehetősen ingatag, aminek egyik oka, hogy csak a termőterületek mintegy 2 százalékán megoldott az öntözés. Ezért a növénytermesztés eredményessége a tápanyagutánpótláson kívül főleg attól függ, hogy az adott évben van-e elegendő csapadék. Ennek hiányában egyre nehezebben tudnak felszínen maradni azok a szerbiai gazdák, akik hagyományos haszonnövényeket – kukoricát, búzát, szóját, napraforgót vagy cukorrépát – termesztenek. Ezért vizsgálták meg azt, van-e a jövője a cirok-, tönkölybúza- és kendertermesztésnek Szerbiában?

A Magyar Mezőgazdaság szakcikke számolt be róla, hogy olyan alternatív megoldásokban gondolkodnak az ottani gazdálkodók, amelyek az elmúlt évtizedekben feledésbe merültek. Az agrárszektorban dolgozó szakemberek és a termelők annak a lehetőségeit mérlegelik, hogy a vetésterületek 90 százalékát uraló kukorica, szója, napraforgó és cukorrépa mellé milyen új, termesztett haszonnövényeket lehetne beiktatni a vetéstervbe, amelyeknek piaca is lehet. Az utóbbi hónapokban több, Vajdaságban tartott szakmai rendezvényt is tartottak a témában.

OLVASS TOVÁBB

Jó válasz lehet a cirok-, tönkölybúza- és kendertermesztés a klímaváltozás hatásaira - Magro.hu

Jó válasz lehet a cirok-, tönkölybúza- és kendertermesztés a klímaváltozás hatásaira – Magro.huKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok