körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
1812 elején csaknem egész Európa Bonaparte Napóleon előtt hevert, Oroszország pedig évekig szövetségese volt. Egyedül Anglia állt ellen a francia császárnak. Akkor miért ment az addigi történelem legnagyobb, félmilliós Nagy Hadseregével neki az orosz sztyeppének, egészen Moszkváig? És vesztette el serege kétmarmadát, és áldozott le hatalma?
 
A VÁLASZ A CANNABIS.
 
De nem az indiai vagy hasiskender (Cannabis indica), a hasis és a marihuana hatóanyaga miatt. Már csak azért sem, mert Napóleon minden hadjáratára társzekereken pezsgőt vitt magával. Nagyobb csaták előtt meglátogatta a katonai akadémián még gyerekkorában megismert champagne-i barátját, Jean-Rémy Moët pezsgőkereskedőt. ÁllÍtólag az egyetlen kivétel a waterlooi csata volt, ami, mint tudjuk, nem éppen pezsgős hangulatban telt számára.
 
A CASUS BELLI A VETÉSI KENDER (CANNABIS SATIVA).
 
Szántóföldek, parlagterületek allergén gyomféléje, az ismert rostnövény volt.
Évezredek óta ismeri és használja az emberiség, szerte a világon, legfőképpen dudvaszárának rostjai miatt. A kor hadiflottái és hajói meg sem tudtak mozdulni nélküle. A kendervászon vitorlák és kötélzetek stratégiai termékek voltak, nem lehetett őket mással helyettesíteni. A másik elterjedt rostnövényből, a lenből készült vitorlákkal ellentétben ugyanis a kender nem rothadt el pár hónap alatt a sós levegőtől és vízpermettől.
 
OLVASS TOVÁBB

Cannabis miatt menetelt az orosz télbe és a bukásba

Cannabis miatt menetelt az orosz télbe és a bukásbaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok