körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A tel-avivi Ichilov Kórházban (Izrael) készülő új tanulmány meg fogja vizsgálni a kannabisz hatását a koronavírusos (COVID-19) betegekre.

Az új tanulmány azt vizsgálja majd, hogy a kannabisz egyik hatóanyaga, a kannabidiol lelassíthatja-e a súlyos koronavírusos betegek állapotának romlásáért felelős gyulladásos folyamatot, és enyhítheti-e a betegség tüneteit.

A tanulmányt a kórház számos osztálya együttműködve végzi, és várhatóan több tucat közepesen beteg ember vesz részt benne.

Dr. Barak Cohen, szenior aneszteziológus és az Ichilov intézet koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős vezető csoport feje, valamint a kutatás kezdeményezői hangsúlyozták, hogy „ez egy új módszer a tünetek kezelésére, a kannabisz növény egyik biztonságos és nem addiktív hatóanyaga segítségével.”

A vizsgálatot a kórház kezdeményezi, és egyelőre egyetlen vállalattal sem hozható kapcsolatba vele.

A kannabidiolt (CBD), ami a növényi kivonat akár 40%-át teszi ki, szorongás, kognitív zavar, mozgási rendellenességek és fájdalom kezelésére kutatták eddig legfőképp.

Az Epidiolex-et ami egy kannabidiol alapú gyógyszer az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) 2018-ban hagyta jóvá kétfajta epilepsziás rendellenesség kezelésére.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom