körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A tel-avivi Ichilov Kórházban (Izrael) készülő új tanulmány meg fogja vizsgálni a kannabisz hatását a koronavírusos (COVID-19) betegekre.

Az új tanulmány azt vizsgálja majd, hogy a kannabisz egyik hatóanyaga, a kannabidiol lelassíthatja-e a súlyos koronavírusos betegek állapotának romlásáért felelős gyulladásos folyamatot, és enyhítheti-e a betegség tüneteit.

A tanulmányt a kórház számos osztálya együttműködve végzi, és várhatóan több tucat közepesen beteg ember vesz részt benne.

Dr. Barak Cohen, szenior aneszteziológus és az Ichilov intézet koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős vezető csoport feje, valamint a kutatás kezdeményezői hangsúlyozták, hogy „ez egy új módszer a tünetek kezelésére, a kannabisz növény egyik biztonságos és nem addiktív hatóanyaga segítségével.”

A vizsgálatot a kórház kezdeményezi, és egyelőre egyetlen vállalattal sem hozható kapcsolatba vele.

A kannabidiolt (CBD), ami a növényi kivonat akár 40%-át teszi ki, szorongás, kognitív zavar, mozgási rendellenességek és fájdalom kezelésére kutatták eddig legfőképp.

Az Epidiolex-et ami egy kannabidiol alapú gyógyszer az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) 2018-ban hagyta jóvá kétfajta epilepsziás rendellenesség kezelésére.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok