körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ahogy Jim Belushi színész-komikus egy évvel idősebb lett, Twitteren osztotta meg legmélyebb fájdalmát.

“Ha a testvérem, John, kannabiszt fogyasztott volna, még ma is köztünk lenne” – tweetelte a hét elején.

Jim öccse, John híres komikus volt és a Saturday Night Live egyik alapító sztárja. A Party zóna (1978) és a Blues Brothers (1980) filmekben játszott szerepeiről volt ismert. De nem minden alakult jól.

A depresszió és a stressz kezdtek felülkerekedni rajta, amikor megpróbált visszatérni a pályára, miután a Amerikai románc (1981) és a Jó szomszédok (1981) című filmekben játszott szerepe nem aratott nagy sikert. Néhány hónappal a halála előtt Shawn Levy a The Castle on Sunset című könyvében következőképp jellemezte „időzített bomba, hulladékdomb, rendezetlen. Izzadt, petyhüdt, idegbeteg, sápadt, kócos, egy 33 éves kopott csonk.”

1982. március 5-én 33 évesen halt meg a „speedball” véletlen túladagolása következtében, ami nem más mint a kokain és a heroin kombinációja.

John halála a család összeomlásához vezetett, és időbe tellett, mire Jim rátalált a kannabisztermesztésre, mint megküzdési stratégiára. „Ezért váltam kannabisztermesztővé. Hogy terjesszem ezt a gyógyszert azok felé, akiknek szükségük van rá. Egy családnak sem szabadna átélnie azt a traumát, hogy elveszíti szeretteit az opioidok miatt”- tweetelte a 66 éves férfi, aki 2015-ben alapította a Belushi’s Farmot.

Oregonban található az a 93 hektáros farm, ahol kannabiszt termesztenek és értékesítenek. 2019 szeptemberében Jim, a kanadai színésszel, Dan Aykroyd-dal és John Belushi özvegyével Judy Belushi Pisano-val együtt jelentették be a Blues Brothers kannabiszmárka hivatalos megjelenését.

Mindenesetre a kannabisz termesztése nem csak üzleti tevékenysége számára. – “Hogy miért csinálom ezt? Nem tudom. Valahogy belebotlottam, viszont segített megértenem a bátyám halálát, a problémákat amit ez a családomnak okozott, a családom összeomlását ”- mondta Belushi a Cannabis Business Times-nak. “És azóta, hogy a kannabisszal dolgozom, nagyon hosszú utat tettem meg mindebből való felgyógyulás felé.”


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok