körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Ha a gyereked posztjaiban találkozol a jellegzetes számmal, itt az ideje elbeszélgetni vele a marihuánáról. 👆😂🤭

Különleges nap a mai, legalábbis az fűfogyasztók számára feltétlenül. Ma van ugyanis 4. hó 20. napja, vagyis a kannabisz nem hivatalos világnapja. De vajon miért épp a mai napra esik és mi köze a 420-as számnak a füvezéshez?

A különleges szám eredete kissé homályos, de azért néhány fogódzót találhatunk az interneten. Akad, aki a marihuána aktív hatóanyagainak mennyiségét tippeli megoldásként, ami hibás, a marihuánában ugyanis eddig 483 különféle vegyületet térképeztek fel, köztük a THC-t, vagyis a tetrahidrokannabinolt, és a kannabidiolt, azaz a CBD-t, amelynek jótékony hatásai közül jó néhányat klinikai kutatások is igazoltak.

OLVASS TOVÁBB

Mi ez a 420-azás, honnan jön ez az egész?

Mi ez a 420-azás, honnan jön ez az egész?

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom