A Kender Élelmiszer Egyesület HFA bejelentette újraindulását
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Kender Élelmiszer Egyesület (Hemp Food Association – HFA) avagy “a világ második legrégebbi kenderkereskedelmi egyesülete” bejelentette újraindulását. Az egyesületet 1998-ban alapította Richard Rose kender élelmiszer promóter. Az egyesület a kezdetektől fogva kizárólag kenderes ételekkel foglalkozott. Hatalmas mennyiségű iparági információt sikerült összegyűjtenie és terjesztenie weboldalaikon keresztül. Soraikhoz tanácsadókként olyan világhírű nevek csatlakoztak, mint Robert Connell Clarke a Nemzetközi Kannabisz Egyesülettől, a Finola fajta szerzője dr. Jace Callaway és sokan mások.

2001-ben globális visszaesés volt tapasztalható a kender élelmiszerek piacán, ami részben a DEA-val folytatott az amerikai kenderes élelmiszerek THC-tartalmával kapcsolatos vitának volt köszönhető. Ezzel a HFA egyesület tevékenysége is nagyban lelassult, így azóta többé-kevésbé hibernált, várva, hogy eljöjjön a megfelelő idő és a cég készen álljon szolgáltatásai nyújtására. Eljött ez a várva várt nap!

Kérdés, hogy miért pont most indul újra a Kender Élelmiszer Egyesület? Ahogy azt az alapítója, Richard Rose kifejti, „sok éven keresztül támogattam és terjesztettem a kenderes élelmiszerekkel kapcsolatos információkat. Egy sajnálatos módon alulértékelt szegmensről van szó, annak ellenére, hogy évek óta ez az egyetlen kannabisztermék, amelyet több tízezer üzletben árulnak világszerte, több tízmillió rendszeres vásárlóval, és potenciálisan a legtöbb jövőbeli eladóval, vásárlóval és termékkel.”

A kendermagból készült élelmiszerek régóta a kendertermesztés mozgatórugói. Az élelmezési célú kendermag azonban nemcsak a világpiacon már több mint 25 éve bevált árucikk, hanem egyben a legjobb kendertermék a klímaváltozás elleni küzdelemben. A nagykereskedelmi piac potenciálisan több tízezer vállalkozást foglal magában, és lehetőséget kínál a kannabiszipar diverzifikálására és demokratizálására a motivált vállalkozók számára. Különösen a mai élelmezésbizonytalanság korszakában nemes és rendkívül értékes küldetés az éhes szájakat teljes értékű fehérje és magas omega-3 tartalmú élelmiszerekkel való etetése.

Mike Tyson célja, hogy a kannabiszból szuperélelmiszert csináljon

A HFA honlapján közel száz kender élelmiszeripari cég névjegyzéke, aktuális hírek, új tanulmányok, több tucat eredeti cikk és 16 ingyenesen letölthető szakértői anyag található.

A HFA-tagság ingyenes mint a kenderes élelmiszerek fogyasztói, úgy a kenderes élelmiszerek kereskedői és gyártói számára is. További információkért látogass el a honlapukra.

Fotó: https://pixabay.com/hu/users/cheifyc-184487/


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom