Vezetésszimulátor-tanulmány: A THC határérték alkalmatlan a pszichomotoros teljesítmény meghatározására
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A THC-koncentráció jelenléte a vérben vagy a szájüregben nem megbízható indikátora a csökkent gépjárművezetői képességnek  – derül ki a Traffic Injury Prevention folyóiratban közzétett adatokból.

Ausztrál kutatók 14 önkéntesnél értékelték a THC szint és a gépjárművezetői képesség közötti kapcsolatot. A résztvevők különböző hatású kannabiszmintákat vaporizáltak (párologtattak) el (magas THC/alacsony CBD, azonos arányú THC és CBD, valamint névleges THC/placebo). Az önkénteseket vezetésszimulátorokon tesztelték. Vér- és orális folyadék minták lettek gyűjtve 30 perccel az inhalációt követően, majd 3,5 órával később.

A kutatók arról számoltak be, hogy sem a vérben, sem a szájüregben lévő THC jelenléte nem volt megbízható a gépjárművezetői képesség mérése során. Beismerték, hogy a vizsgálaton résztvevők csaknem felénél 30 perccel a kannabisz belégzését követően nem volt észlelhető a gépjárművezetői képesség csökkenése, annak ellenére, hogy a THC szintje meghaladta a törvény által meghatározott határértékeket (ezesetben 5 ng/ml a vérben vagy a szájüregben). Ezzel szemben számos résztvevőnél volt megfigyelhető a teljesítmény csökkenése 3,5 órával a párologtatást követően, amikor a THC szint már alacsonyabb volt a határértéknél.

“A megvizsgált vér és szájüregi folyadékok határértékei önmagukban általában nem voltak alkalmasak, hogy különbséget tegyenek a gépjárművezetői képesség csökkenése illetve a zavartalan gépjárművezetői képesség között” – jelentették ki a szerzők. „Ezenkívül a vér és a szájüregből vett folyadék minta THC-koncentrációja rosszul korrelált a gépjárművezetői képesség csökkenésével. … Szinte lehetetlen arra következtetni, hogy mennyi kannabiszt fogyasztottak, vagy mikor fogyasztották, kizárólag a THC bármely biológiai mátrixban lévő koncentrációja alapján.”

Továbbá megállapították: „A THC farmakokinetikájának változó és útvonalfüggő eltérései, valamint az egyének közötti és az egyénen belüli jelentős eltérések miatt a vér és az orális folyadék minta THC-koncentrációi, ellentétben az alkohol vér koncentrációival, kevés információt nyújtanak az elfogyasztott kannabisz mennyiségét és az egyén befolyásoltságának mértékét illetően. Az eredmények együttesen azt sugallják, hogy az itt vizsgált törvény által meghatározott határértékek nem megbízható küszöbértékei a csökkent gépjárművezetői képességnek.”

Az eredmények összhangban vannak számos más tanulmány eredményével – például az itt, itt és itt olvasható tanulmányok -, amelyek arról számolnak be, hogy a THC jelenléte megbízhatatlan prediktora a közelmúltbeli kannabisz-kitettségnek vagy a gépjárművezetői képesség csökkenésének. A Congressional Research Service (Kongresszusi Kutatószolgálat) által kiadott 2019-es jelentés is ehhez hasonlóan ezt a következtetést vonta le: „A kutatás nem tudott következetesen összefüggést találni a kannabisz fogyasztás mértéke, vagyis az egyén szervezetében található THC szint és a gépjárművezetői képesség csökkenése közt. Ezért egyes kutatók és az Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság megállapították, hogy a THC mennyiségének a csökkent gépjárművezetői képesség bizonyítékául történő felhasználása a mai napig nincs alátámasztva tudományos bizonyítékokkal.”


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok