körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Lethbridge-i Egyetem egy egyedi kannabiszterápiák kidolgozására összpontosító vállalattal (Pathway Rx) és egy kannabinoidok kutatására és fejlesztésre összpontosító vállalattal (Swysh) együttműködve megállapította, hogy a kannabisz kivonatok ígéretesek lehetnek a COVID-19 kiegészítő kezeléseként.

A Lethbridge-i Egyetem biológia professzora és a Pathway Rx vezérigazgatója, Dr. Igor Kovalchuk szerint, bár a legsikeresebb kivonataik további kiértékeléseket igényelnek, ez a tanulmány elengedhetetlen az orvosi kannabisz koronavírusra gyakorolt ​​hatásainak jövőbeni elemzéséhez.

A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy ezek a kannabiszfajták hasznos és biztonságos kiegészítőkké válhatnak a COVID-19 kezelése során.

“Tekintettel a jelenlegi szörnyű és gyorsan fejlődő járványügyi helyzetre, minden lehetséges terápiás lehetőséget és megoldást meg kell fontolni” – mondja Kovalchuk. “Kutatócsoportunk aktívan együttműködik partnereinkkel a klinikai vizsgálatok elvégzése érdekében.”

A Pathway RX égisze alatt Kovalchuk több mint 1000 kannabisz hibridet hozott létre, és biológiai aktivitásuk megismerése érdekében emberi szöveteken és sejteken tesztelte ezeket. Ezeket a fajtákat szabadalmaztatták és jelenleg a Sundial Growers rendelkezik licenccel felettük. Sundial Growers egy alberta-i székhelyű licenccel rendelkező kannabiszgyártó és egyúttal a Pathway RX partnere.


KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok