körülbelül 4 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Mostanra valószínűleg nagyon kevés olyan ember van, akiket még közvetlenül vagy közvetve nem érintette volna a világot behálózó koronavírus járvány.

A káosz és a gazdasági hanyatlás közepette számos amerikai és kanadai kannabisz vállalat úgy döntött, hogy segíti az egészségügyi dolgozók munkáját azáltal, hogy olyan eszközöket kínál fel, amelyek segítséget nyújtanak a vírus elleni védekezés során.

A kannabisztermesztőknek, a kivonatokat készítőknek, és a laboratóriumi technikusoknak egyaránt speciális védőfelszerelést kell viselniük annak érdekében, hogy az általuk kezelt kannabisz a lehető legtisztább maradjon, amiből az következik, hogy rengeteg maszkkal, védőköpennyel, kesztyűvel és egyéb védőeszközzel rendelkeznek.

Pontosan ezek a cikkek hiányoznak jelenleg az egészségügyi dolgozóknak és a kórházaknak. Ez a hiány számos kannabiszvállalatot arra késztette, hogy kreatív módon segítsenek a koronavírus legyőzésében.

Az egyik republikánus szenátor is azt nyilatkozta a szerdán tartott beszédében, hogy Colorado kannabiszipara segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet.

Cory Gardner szenátor, aki, miután tudtára jutott, hogy fertőzött emberrel érintkezett, 14 napos karantén után tért vissza a Szenátusba, azt állította, hogy az állama lakói „minden lehetséges módon fellépnek.”

„Egyedülálló módon Colorado-ban van olyan kannabiszvállalat, amely jelenleg orvosi célokra vattapálcákat készít. Vannak whiskyfőzdéink, amelyek kézfertőtlenítőket gyártanak a házi és kórházi gondozás részére” – mondta – “Vannak védőfelszereléseink, amelyeket a Denver Broncos és a kannabizsipar, valamint Colorado állam számos más vállalata adományozott, akik olyan módon lépnek fel, amire mindannyian büszkék lehetünk.”

Alább bemutatjuk néhány példáját annak, hogy a kannabiszvállalkozások hogyan emelik egy egészen új szintre az egészség és a jólét iránti elkötelezettségüket.

1. A Glass House Group orvosi ruhákat adományoz egy kaliforniai kórháznak

Kendertér - photo 1524499982521 1ffd58dd89ea 1024x612

Sok más kannabiszvállalathoz hasonlóan a Glass House Group is használ védőruházatot termesztéssel foglalkozó létesítményeiben. A cég elnöke, Graham Farrar úgy döntött, hogy annyi védőruhát adományoz a Santa Barbara-i Cottage Hospital kórháznak, amennyit a társaság tartalékolni tud.

Összességében 1000 védőöltözetet nyújtottak, és a beszállítóival továbbra is azon dolgoznak, hogy extra szájmaszkokat találjon a COVID-19 ellen harcoló egészségügyi dolgozók számára.

A Glass House Group gyógyszertára, a Farmacy Santa Barbara, még egy Élelmiszerbankot is indított a gyerekek számára, hogy addig is egészséges ebédet kaphassanak, amíg az iskola zárva tart. A társaság ezenkívül további 20 000 dollárt adományozott a helyi termesztők ipari szövetségének, a CARP-nek, amely 200 000 dollárt próbál összegyűjteni a helyi közösség eseteinek támogatására.

2. A CannaCraft 25 000 üveg kézfertőtlenítőt készített a kaliforniai öregek védelmére

A kannabisz kivonatolás során a kaliforniai Santa Rosa székhelyű CannaCraft etanolt használ, ami éppenséggel a kézfertőtlenítők egyik fő alkotóeleme.

„Szerencsére sok alapanyagunk volt a kézfertőtlenítőkhöz a létesítményünkben. Az utófeldolgozás során etanolt használunk, valamint aloét és illóolajokat is használunk a CBD kozmetikumok alapanyageaként”- mondta Tiffany Devitt, a Wellness at CannaCraft elnöke, a Zöld Vállalkozó.

„Több ezer pumpás palackunk is volt, amiket már nem tudtunk többé kannabisztermékekhez felhasználni, mivel megváltozott a szabályozás. Az készleten lévő összetevőink, a nagy kapacitású gyártóberendezéseink és a házon belüli vegyész csapatunk kombinációjával készen álltunk arra, hogy rengeteg kézfertőtlenítőt készítsünk néhány nap alatt, miután szembesültünk az országos hiánnyal.”

A vállalat már 25 000 palackot biztosított az idős otthonok és az egészségügyi dolgozók számára, és reményeik szerint, képesek lesznek 100 000 palack kézfertőtlenítő előállítására a következő megrendelésig.

„A héten 5000 üveg kézfertőtlenítő gyártását és kiosztását terveztük, de a helyi kórházaktól és nonprofit szervezetektől olyan sok megkeresés érkezett, hogy megnégyszerezzük ezt a mennyiséget, és ennek következtében 20 000 palackot fogunk előállítani ezen a héten.”

Kendertér - photo 1584962018454 9f28048808fa 1024x683

3. A Canopy cég védőfelszereléseket adományoz a kanadai kórházaknak

A Canopy Growth több ezer kesztyűt, védőöltözetet és maszkot adományozott a British Columbia két hatalmas üvegházából, amiket a hónap elején bezártak.

„Védőfelszereléseinket a nemrégiben bezárt B.C. üvegházainkból a Victoria székhelyű egészségügyi egység orvosi személyzetének adományoztuk”- mondta a cég a BNN Bloomberg-nek.

4. Kézfertőtlenítőt mindenkinek

A CannaCraft mellett számos más kannabiszvállalkozás is arra használja a termelést, hogy kézfertőtlenítőket gyártsanak és adományozzanak.

A Commonwealth Dispensary Association of Massachusetts, amely 36 kannabiszvállalatot foglal magában, azt mondta, hogy minden tagja kézfertőtlenítő előállítással foglalkozik, amiket a helyi kórházaknak adományoznak, írja az MJBizDaily.

A Hawaii állambeli Honolulu-ban egy másik cég is csatlakozik a kézfertőtlenítők gyártásához. Az Aloha Green Holdings az általa előállított fertőtlenítőszereket a betegeinek adományozza, akik közül sokat különös mód veszélyeztet a COVID-19 vírus.

A kanadai Organigram a Twitteren tette közzé, hogy „elkötelezettek amellett, hogy 500 liter etanolt adományozzanak a gyártóüzemeikből azzal a céllal, hogy újrahasznosítsák azt a kézfertőtlenítők gyártása során, amiket a New Brunswicki helyi egészségügyi hálózatukban fognak terjeszteni.”

Mint a kannabisz szerelmesei, a kannabiszipar által demonstrált szolidaritás valóban olyasvalami, amire mindannyian büszkék lehetünk, és remélhetőleg ez a folyamat elősegíti majd, hogy a koronavírust kordában tudjuk tartani.

Amíg viszont az egész őrület véget nem ér, ne felejts el biztonságban, azaz otthon maradni ezáltal vigyázni embertársaidra is.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok