körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy 1997-es svájci tanulmány szerint, amely 16 különböző kannabisz törzs terpén profilját elemezte, a mircén a legjelentősebb terpén volt mindegyikben. A mangó magas szintű mircén (myrcene) terpéneket is tartalmaz, amelyek ugyanazon receptorokon működnek, mint a kannabisz ezt tanulmányok és vizsgálatok bizonyítják. Míg a THC „magasra fog tenni azaz betépsz”, a nyugodt, fájdalommentes tulajdonságokért a mircén a felelős.

Noha a témában kevés kutatás folyik, az anekdotikus állítások konzisztenciája bizonyítja a korrelációt. Csak ezen a ponton tudjuk elméletezni, hogy miért van ez. Jelenleg úgy gondolják, hogy amikor mangót esznek, a mircén terpének bejutnak a véráramba és végül az agyba. Ha ezek a terpének már jelen vannak agyunk és testünk rendszerében, amikor cigaretta formájában vagy egyéb módon kannabiszt fogyaszt az egyén akkor, a THC és más kannabinoidok elcsúsznak ezen terpéneken, ezzel felgyorsítva a kannabisz hatását.

OLVASS TOVÁBB

A Mangó és a Kannabisz – #mke

A Mangó és a Kannabisz – #mkeKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok