körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Mit meg nem tennél egy gyermekért, aki az agytumornak egy nagyon agresszív formájában szenved? Mit csinálnál, ha az orvosok azt mondanák, hogy körülbelül 8 hónapja van hátra? A Netflixnek a kritikusok által elismert, „Fű az emberek” című dokumentumfilmje reményvesztett családokat követ nyomon, akik kifutnak az időből, és már nincs más választásuk, mint alternatív módszerekhez folyamodni. A Netflix új dokumentumfilmje olyan családok történetét mutatja be, akik az orvosi kannabiszhoz fordultak.
„Ez [a kannabisz] egy gyógyszer? Évezredekig az volt. Csak [az USA-ban] 70 éve nem gyógyszer.
A 97 perces dokumentumfilmben, amely tele van felkavaró és dühítő részletekkel, ez viszi el a pálmát.
Az USA-ban az orvosi kannabisz az orvosok széles köreiben elfogadott és kedvező hatásairól ismert volt.
De az 1937-es Marihuána-adó törvény a kannabisz rekreációs használatától tartva betiltotta. A kannabiszt azelőtt sokféle betegség, például neuralgia, alkoholizmus, opiátfüggőség, sőt még kígyómarás kezelésére is használták.
A törvény célja az volt, hogy a nem-orvosi felhasználás minden fajtáját tiltsa, de a szer gyógyászati felhasználására is nagy hatással volt. Hiába érvelt az Amerikai Orvosszövetség azzal, hogy nincs helyettesítője, a kannabiszt törölték az Egyesült Államok Gyógyszerkönyvéből.
Dióhéjban ez az, amiért az USA polgáraitól megtagadtak egy olyan kezelést, amely erősen befolyásolhatta volna az állapotukat; amely néhány esetben akár életmentő is lehetett volna.
Annak ellenére, hogy most, 2020-ban 33 államban legális a kannabisz használata, az iparnak még mindig küzdenie kell az előítéletek ellen.
OLVASS TOVÁBB

A Netflix dokumentumfilmje szerint a kannabisz életeket menthet | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok