A spanyol rendőrség valaha volt legnagyobb kannabiszfogása
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A valaha volt legnagyobb kannabisz-szállítmányt foglalták le a Spanyolország-szerte végrehajtott razziák során – közölte a spanyol rendőrség.

A hatóságok elmondták, hogy több mint 32 tonna (32,370.2 kilogramm) kannabiszt foglaltak le, amelynek becsült utcai értéke több mint 57 millió font. Ez a kannabisz virágzat valaha volt legnagyobb mértékű lefoglalása, nemcsak Spanyolországra nézve, hanem nemzetközi szinten is.

A razziát „Jardines-műveletnek” nevezték.

A rendőrség tájékoztatása szerint kilenc 20 és 59 év közötti férfit és 11 nőt tartóztattak le Spanyolország különböző pontjain. A nyomozás azzal kezdődött, hogy a Polgárőrség több villacañasi (Toledo) ipari kenderültetvényt vett szemügyre. A fő gyanúsított egy cég tulajdonosa volt, amelyen keresztül a vetőmagokat szerezték be.

A rendőrség szerint az ezt követő razziára a múlt hónapban került sor Ciudad Realban, ahol a toledói ügynökök végül „négy üvegházban elosztott, száradás alatt álló mintegy 37 000 növényt fedeztek fel”.

„Azt a három embert, akik a rajtaütés pillanatában jelen voltak egyből le is tartóztatták. … Az összes áru célállomása a két valenciai raktár volt” – magyarázták a rendőrök. „Ebben az utolsó tartományban a polgárőrség 30 530 kiló virágzatot, 20 kiló virágport – mindezt vákuumcsomagolásban –, 21 600 száradó növényt és 231 200 csomagnyi kannabisz virágzatot foglalt le. A razzia során olyan dokumentumok is előkerültek, amely további ültetvények, továbbá megmunkáló, feldolgozó és csomagoló gépek létezéséről tanúskodtak, mindenekelőtt kettő pollenkivonási gépet kiemelve. E razzia során 15 embert tartóztattak le – közölte a High Times magazin.

Kannabisz por belélegzése által halt meg az egyik kannabisz cég munkavállalója

„Végül a lefoglalás harmadik és egyben utolsó szakasza egy további razziából állt Asztúriában. Az ott lévő növények elemzése szintén pozitívnak bizonyult pszichoaktív hatóanyagra. Itt 4000 növényt foglaltak le, kettő embert pedig letartóztattak” – tette hozzá a rendőrség.

A Guardia Civil szerint ez egy “komplex üzleti hálózat” volt amely a vákuumcsomagolt kannabiszt Európa-szerte exportálta, olyan országokba mint Svájc, Hollandia, Németország és Belgium, más európai országok mellett. Ahogy a BBC fogalmaz, „a lefoglalt növények súlya nagyjából ötnél több felnőtt afrikai elefántnak felel meg”.

A bandát a múlt hónapban Toledóban, Ciudad Realban, Valenciában és Asztúriában végrehajtott razziák során tartóztatták le, de az Operation Gardens részleteit csak múlt szombaton hozták nyilvánosságra.


A rendőrség szerint az üzletet különböző “vállalkozók” üzemeltették, akik a folyamat különböző részeit koordinálták – a vetőmag vásárlásától kezdve a növények termesztésén és szárításán keresztül egészen a kész termék csomagolásig és kiszállításig.

“A polgárőrség az eddig talált legnagyobb mennyiségű csomagolt kannabiszt foglalta le” – áll a rendőrség közleményében. “Ez körülbelül 1 100 000 darab növénynek felelne meg.”

Fotó: https://twitter.com/guardiacivil/status/1588818406945480705 montázs

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom