körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A külföldi turisták közel egyharmada inkább nem utazna Amszterdamba, ha betiltanák a marihuána árusítását a városban. A lépéssel visszaszoríthatnák a vörös lámpás negyed túlzsúfoltságát, és ez várhatóan be is következik hamarosan, mert a polgármester ötletét a többség támogatja, írja a Guardian.

Femke Halsema szeretné drasztikusan csökkenteni a marihuánát árusító shopok számát. A politikus most egy friss kutatás eredményeit csatolta a tanácsosoknak küldött levelében, melyben arra is kitér, hogyan tudnák csökkenteni a drogfogyasztás a turisták körében.

Amszterdamban a tömegturizmus olyan szintre jutott mostanra, hogy a város nevezetességeit inkább már nem is népszerűsítik. Az 1.1 milliós lakosú holland települést évi 17 millió látogató keresi fel, a közösség pedig abban látja a megoldást, hogy a marihuána árusítását szigorítják.

OLVASS TOVÁBB

Amszterdam betiltaná a marihuána árusítását a külföldi turistáknak | 24.hu

Amszterdam betiltaná a marihuána árusítását a külföldi turistáknak | 24.huKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok