körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A kannabisz egy olyan gyógynövény, melyet az emberiség sok ezer éven át használt, és csak az utóbbi évszázadban vált „ellenséggé”. A marihuána ellen folytatott háború Európában a szabadon gondolkodó fiatalok, a beat és hippie mozgalmak kriminalizálásában, az USÁ-ban pedig a kisebbségek megbélyegzésében mutatott csak fel eredményeket. Ennek az alapvetően ártalmatlan és orvosi felhasználásban hasznos növénynek a fogyasztása miatt embereket aláznak meg és egy életre bűnözőnek bélyegeznek meg. Mindezt mondjuk abban az országban is, ahol a kormányzat harcot folytatott a kannabisznál sokkal veszélyesebb drog, az alkohol otthoni előállítása mellett. A kormányzat feladata a tényszerű és korrekt társadalmi párbeszéd megteremtése lenne (persze csak álmodhatunk ilyenekről a „nemzeti konzultációk” focialista éveiben) és nem a szcientológiai egyház által is ismételt hazugságok megerősítése a témában.

Természetesen az a legjobb, ha valaki nem él semmilyen tudatmódosító szerrel, senkit sem szeretnék biztatni ezek használatára. Viszont az emberiség történelmében mindig is jelen voltak a drogok, akár csak a koffein, a dohány vagy az alkohol. Vagy mint a marihuána. A lényeg a felelősségteljesség és a tudatosság.

Magyarországon távolinak tűnhet a legalizáció, főleg egy olyan társadalomban, mely a kannabiszról például a Szomszédok című sorozatból tanulhatott, ahol abszurd módon haláleset történik, mert „túllőtte magát” valaki fűvel (a marihuánának nincs egyáltalán intravénás fogyasztási módja). Viszont az új generációk egy szabadabb világba születésével, az internet által adott információforrásokkal közelebb kerülhet az idő, amikor nem számít bűncselekménynek, ha valaki marihuánát fogyaszt.

OLVASS TOVÁBB

Beszéljünk a legalizációról!

Beszéljünk a legalizációról!

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom