körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabisz egy olyan gyógynövény, melyet az emberiség sok ezer éven át használt, és csak az utóbbi évszázadban vált „ellenséggé”. A marihuána ellen folytatott háború Európában a szabadon gondolkodó fiatalok, a beat és hippie mozgalmak kriminalizálásában, az USÁ-ban pedig a kisebbségek megbélyegzésében mutatott csak fel eredményeket. Ennek az alapvetően ártalmatlan és orvosi felhasználásban hasznos növénynek a fogyasztása miatt embereket aláznak meg és egy életre bűnözőnek bélyegeznek meg. Mindezt mondjuk abban az országban is, ahol a kormányzat harcot folytatott a kannabisznál sokkal veszélyesebb drog, az alkohol otthoni előállítása mellett. A kormányzat feladata a tényszerű és korrekt társadalmi párbeszéd megteremtése lenne (persze csak álmodhatunk ilyenekről a „nemzeti konzultációk” focialista éveiben) és nem a szcientológiai egyház által is ismételt hazugságok megerősítése a témában.

Természetesen az a legjobb, ha valaki nem él semmilyen tudatmódosító szerrel, senkit sem szeretnék biztatni ezek használatára. Viszont az emberiség történelmében mindig is jelen voltak a drogok, akár csak a koffein, a dohány vagy az alkohol. Vagy mint a marihuána. A lényeg a felelősségteljesség és a tudatosság.

Magyarországon távolinak tűnhet a legalizáció, főleg egy olyan társadalomban, mely a kannabiszról például a Szomszédok című sorozatból tanulhatott, ahol abszurd módon haláleset történik, mert „túllőtte magát” valaki fűvel (a marihuánának nincs egyáltalán intravénás fogyasztási módja). Viszont az új generációk egy szabadabb világba születésével, az internet által adott információforrásokkal közelebb kerülhet az idő, amikor nem számít bűncselekménynek, ha valaki marihuánát fogyaszt.

OLVASS TOVÁBB

Beszéljünk a legalizációról!

Beszéljünk a legalizációról!KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok