körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Azt hiszem ismét suliba szeretnék járni!!! 💓💓💓

A 2013 óta Kenderkutató Intézettel is büszkélkedő Coloradói Állami Egyetemen 2020 őszétől indul az a Kannabisz, biológia és kémia című képzés. A programot abszolválók diplomás kenderológusként helyezkedhetnek el.

Mint arról a Denver Post beszámolt, az egyetem február 7-én kapta meg az állami engedélyt a képzés elindítására.

A hallgatók a THC-tartalmú kendernövény (Cannabis sativa var. indica vagy Cannabis sativa ssp. indica) biológiáját tanulják, a kémiai kurzusokon pedig elsősorban a nem pszichoaktív hatóanyagok szerepelnek majd, mindenekelőtt az ígéretes gyógyászati vegyületként számon tartott kannabidiol, vagyis a CBD.

Colorado állam 2014-ben elsőként tette legálissá a kenderfélék szabadidős használatát a 21. évüket betöltött polgárok számára, és akkor engedélyezte a fűtermesztést is.

OLVASS TOVÁBB

Egyetemi szintű kannabiszképzés indul Coloradóban - Qubit

Egyetemi szintű kannabiszképzés indul Coloradóban – QubitKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok