körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Berlin – Ijesztő számok, amelyekkel Marlene Mortler (CSU), a szövetségi kormány drogbiztosa, megjelent a sajtó előtt. A legfrissebb statisztikák szerint a kannabisz halálos áldozatainak száma nem csökkent 2018-ban az előző évhez képest.

Kendertér - Cannabistote3
Mortlert ezek a számok aggasztják: “Számos olyan intézkedés ellenére mint a bűnüldözés, a felvilágosító kampányok az oktatási rendszerben és az elvonók ajánlása, a túladagoláshoz vezető kannabisz mennyiség elfogyasztásának és ennek következtében elhalálozott személyek száma egyszerűen nem csökken” – mondta a drogbiztos. “Ez a tény arra is rámutat, hogy mekkora hatalommal bír a fogyasztók felett ez az illegális drog.”
Egészen másképp néz ki a helyzet a legális kábítószer, az alkohol, esetében. Itt a halálesetek száma már kettő egymást követő évben csökkent. 2016-ban kb. 74 ezer ember halt meg az alkoholfogyasztás hatásai miatt országszerte. 2017-ben ez a szám csak 73 994 volt, 2018-ban meg alig 73 991 ember halálozott el. “Ezt irányítani tudjuk” – mondja Mortler. “Itt nincs szükség óvintézkedésekre.”
A kannabisz legalizálása a szövetségi kormány szerint továbbra sem jöhet szóba. Félő, hogy ez esetben a halálos áldozatok száma megháromszorozódna 0-ról 0-ra.

forrás: https://www.der-postillon.com/2019/04/null.html

 

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok