körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ahogy a hajósszektor élete visszatér a hétköznapi kerékvágásba, úgy a kapcsolódó iparágak és az innováció területén is mozgolódni kezdtek a résztvevők. Ilyen innovációs termék például a kannabisz anyagú hajó, ami az isztriai Kaštelir városában készül.

A meghajtásához szükséges energiát a tetejére szerelt napelemekből nyeri, így igencsak környezetbarát közlekedési eszköznek tekinthető. Szülőatyja Luciano Beg, a Marservis tulajdonosa, aki felfedezte, milyen remekül használható az ipari célra termesztett „fű” és a gyanta kombinációja a hajótestek építéséhez. A Zágrábi Egyetem Gépészmérnöki karával együtt megalkotta egy 15 méter hosszú katamarán tervét, amellyel sikerrel pályáztak az Európai Unió egyik fejlesztési alapjánál. Átverekedve magukat három válogatási körön, már csak alá kell írniuk a támogatási szerződést. Onnantól, hogy megkapják a pénzt, egy hónap múlva már kezdik az építést, aminek időtartamár három évre becsülik. Amikor elkészül az kannabiszkatamarán, 150 utas befogadására lesz alkalmas.

OLVASS TOVÁBB 😍

Kannabiszból építenek napelemes hajót

Kannabiszból építenek napelemes hajótKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok