körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Kaliforniában 2016 óta legális a kannabisz rekreációs használata (gyógyászati céllal 1996 óta lehet fogyasztani). 2018. január 1-től pedig a megfelelő engedélyek birtokában árulni is lehet az államban a füvet. Az előzetes lelkesedés hatalmas volt, a legalizálás támogatói visszaszoruló szervezetbűnözést, növekvő adóbevételeket, és gandzsaszagban úszó földi paradicsomot képzeltek el.

Bár tényleg hatalmas érdeklődés támadt a fűbiznisz iránt, hamar kiderült, nem annyira egyszerű a dolog, hogy adunk a dílereknek egy pénztárgépet meg egy vállalkozói engedélyt, és dől a lé. A kereskedelem tényleg felpörgött, de nagyon magassá vált az adórés is, azaz egy csomóan továbbra is terítették a kábszit, de adót nem fizettek, így lettek a drogdílerekből adócsalók. Iparági szakértők szerint 6,5 milliárd dolláros piac nőhetett volna ki Kaliforniában, ehhez képest tavaly a legális piacon csupán 3,3 milliárd dollárt szívtak el.

OLVASS TOVÁBB

Kezd felébredni a kenderlázból Amerika

Kezd felébredni a kenderlázból AmerikaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok