körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Előzmények

Michael Bloomberg, New York volt polgármestere november 24-én késői versenyen vett részt a 2020-as demokratikus elnökjelölésért.

A jelölt, aki a Bloomberg LP híradással és pénzügyi adatokkal foglalkozó cég milliárdos tulajdonosa, azt állítja, hogy a legmegfelelőbb helyzetben van, hogy legyőzze Trump elnököt a 2020-as választásokon. Bloomberg régóta harcol a kannabiszt érintő törvények reformja ellen, és a diszkriminatív rendtartási taktikáit mint polgármester megállt parancsolt az ügyvédek számára a jelöltségét illetően.

2002 és 2012 között a NYPD, kizárólag a kannabisz birtoklása miatt, mintegy 440 000 letartóztatást hajtott végre, együttesen mintegy egymillió órát áldozva az ilyen esetek feldolgozására – nyilatkozta a Drug Policy Alliance (DPA). Összességében több kannabisszal kapcsolatos letartóztatást hajtottak végre a Bloomberg ideje alatt, mint Ed Koch, David Dinkins és Rudy Giuliani polgármesteri hivatali ideje alatt.

Az idők változnak

A demokratikus elnökjelölt, aki vitathatatlanul a kannabiszt illető törvények reformjának legnagyobb ellenzője volt, most támogatja a kannabisz birtoklásának dekriminalizálását.

Michael Bloomberg (D) volt polgármester, aki a múlt hónapban utolsó pillanatban indult a demokratikus jelölésért, kritikával szembesült a kannabisz legalizálását illető elutasító észrevételeivel – tudniillik ezt az év elején „talán a legostobább dolog, amit valaha tettek” mondattal illette – valamint a hivatali ideje alatt a rekord magas kannabisz-letartóztatási aránnyal kapcsolatosan.

Most úgy tűnik, hogy azt reméli, hogy elhatárolhatja magát az erőteljes kannabisz ellenes hozzáállástól, a Wall Street Journal szerdai jelentése alapján a közelgő büntető igazságszolgáltatás reformja magában foglalja és támogatja az egyszerű dekriminalizálást, valamint hogy támogatja az államok azon jogait, hogy szövetségi beavatkozás nélkül megszüntessék a tilalmat, bár a részletek egyenlőre homályosak.

“Úgy véli, hogy senkinek sem szabad tönkretenni az életét azzal, hogy letartóztatják birtoklás miatt, és a reform erőfeszítéseinek, amelyek 40%-kal csökkentették a bebörtönzéseket, részeként azon dolgozott, hogy New York állam törvényei megváltozzanak olyan irányba, hogy véget vessenek a csekély mennyiségű birtoklásért járó letartóztatásoknak . ” Mondta egy szóvivő. “Hisz a dekriminalizálásban, és nem hiszi, hogy a szövetségi kormánynak be kellene avatkoznia azokba a államokba, ahol már legalizáltak.”

2011-ben Bloomberg ellenezte a New York állambeli törvényjavaslatot, amely az alacsony szintű birtoklást, a börtönbüntetés helyet, bírósági idézéssel és bírsággal büntetné, viszont két évvel később bejelentette a bűncselekmény következményeinek enyhítését célzó jogszabályok támogatását, és változtatásokat sürgetett a bűnüldözés módjában az ilyen eseteknél.

Még ha a jelölt új terve tartalmazna is javaslatokat a kannabisz birtoklásának dekriminalizálására, vagy az államok saját politikájuk megalkotására, Bloomberg továbbra is több helyezéssel a demokratikus jelöltek többsége mögött áll, akik szinte mindegyike támogatja az átfogó legalizációt és a kannabisz eltávolítását az ellenőrzött anyagokról szóló törvényekből, annak biztosítására összpontosítva, hogy a legális ipar társadalmilag igazságos legyen.

Ugyanakkor jelenleg egy másik elnökjelölt támogatását is élvezi, Joe Biden volt alelnökét. Bidennek a Szenátusban töltött ideje alatt szembesülnie kellett a kábítószer-ellenes büntető törvények előmozdításában játszott szerepének kivizsgálásával, és miközben már előrébb lépett a dekriminalizáció, az orvosi kannabisz és a minimális szövetségi átszervezés támogatása felé, elutasította a felnőttkori felhasználás legalizálásának támogatását.

Mindkét jelölt nemrégiben olyanokat nyilatkozott a kannabiszt illetően, amik csodálkozást váltottak ki. Mielőtt visszavonta volna a múlt héten tett nyilatkozatát, Biden napokkal korábban kijelentette, hogy részben nem támogatja az átfogó reformot, mivel a kannabisz kapu lehet a veszélyesebb kábítószerek felé. Bloomberg az év elején azt mondta, hogy a legalizálás „talán a legostobább dolog, amit valaha tettek”, és „egyáltalán nincs értelme”.

Míg mindkét jelölt pillanatnyilag a kannabisz dekriminalizációjának megragadására törekszik, addig a legalizálást támogató többi jelölt az összes kábítószer dekriminalizálására törekszik. Ide tartozik South Bend, Indiana polgármestere Pete Buttigieg és Repsi Tulsi Gabbard (D-HI), míg Julián Castro volt Lakás- és Városfejlesztési Minisztere kijelentette, hogy nyitott a széleskörű politikai változások megfontolása felé.

forrás:

https://www.marijuanamoment.net/michael-bloomberg-backs-decriminalization-as-marijuana-views-evolve-amid-presidential-run/

https://www.marijuanamoment.net/where-presidential-candidate-michael-bloomberg-stands-on-marijuana/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok