körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ha nő a stressz vagy feszengünk, megpróbálunk olyan lépéseket tenni, amelyek megszüntetik a kellemetlenséget, és hatásukra jobban érezzük magunkat. Van aki rágyújt, van aki iszik egy felest és akad, aki elmegy futni vagy zenét hallgat. Némelyek számára pedig a megoldást a kannabisz adja, egész pontosan annak CBD nevű hatóanyaga, amely a szorongás kezelésének új útjait alapozhatja meg.

Már 2009-ben készült olyan tanulmánya fiatal felnőttek körében, amelyből kiderült, hogy a fű szívásának egyik elsődleges oka a szorongás oldása volt. Ma már tudjuk, hogy (még ha ezt az anyagot konkrétan a marihuánafogyasztók nem is ismerték) a szervezetüket kannabidiolhoz(CBD) akarták juttatni. Ez a vegyület egy 1940-ben felfedezett fitokannabinoid, a kannabisz növényben azonosított 113 kannabinoid egyike, amely a növény kivonatának akár 40 százalékát is adhatja – írja az Inverse tudományos portál. Annak ellenére, hogy ez az anyag igen népszerű feszültségoldó, a tudósok nem tudják, hogy a marihuána vegyületei hogyan enyhítik a szorongást. Nemrégiben azonban felfedeztek egy molekulát, amely kulcsot adhat az agy szorongást létrehozó “szupersztádájának” működéséhez.

Ha CBD, akkor: https://kenderter.eu/termek-kategoria/cbd-olajok/

OLVASS TOVÁBB

Rájöttek a szorongás titokzatos működésére

Rájöttek a szorongás titokzatos működéséreKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok