körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Biztosan észrevettük már, hogy fizikai aktivitás közben rohamosan megnő a boldogságérzetünk, sőt, néha akár módosult tudatállapotot is átélhetünk.A kutatások szerint nem pusztán boldogsághormonok termelődnek sportolás közben, hanem olyan, a marihuána hatásával rokon vegyületek is, amelyeknek számos pozitív hozadéka lehet az érzelemszabályozás és memória területén. Lássuk melyek ezek!

A kilencvenes évek elején felfedezett, anandamid nevű neurotranszmitter egy belső, vagy úgynevezett endokannabinoid – hasonló hatással van ránk, mint a kannabiszban található THC vegyület, de annak negatívumai nélkül. Nevét a szanszkritul örömet jelentő ánanda szó, és az amid összetételéből kapta. A saját szervezetünk állítja elő, és számos, a boldogságunkkal és egészségünkkel összefüggő folyamatban szerepet játszik: boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz, enyhíti a fájdalmat, gyulladáscsökkentő, gátolja a rákos sejtek növekedését és segíti az új agysejtek keletkezését. Hiánya viszont növeli a stresszt és a szorongást, illetve megakadályozza a negatív emlékek elhalványulását. Egy 2015-ös kutatás szerint a másokhoz való kötődésre, kapcsolatteremtésre és szocializálódásra is motiváltabbá tesz.

A „futók eufóriája”

OLVASS TOVÁBB:

Saját kannabiszt termelünk, amikor futunk - Mindset Pszichológia

Saját kannabiszt termelünk, amikor futunk – Mindset PszichológiaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok