körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az elkobzott kannabiszt nem mindig semmisítik meg. Időnként a rendőrség odaadományozza a tudást éhező kutatóknak. Tizenegy tudományos és orvosi intézet profitált ebből ismét Thaiföldön.

Az egyik ilyen intézet a Gyógyszerészeti Főiskola, ami a Rangsit Egyetemhez tartozik. Ahogyan a sajtónak a Kábítószer-ellenőrzési Hivatal (ONCB) főtitkára, Niyom Termsrisuk nyilatkozta, ez az intézet 500 kg kendert kapott. Ezt egy speciális területen, az Orvosi Kannabisz Kutatóközpontban fogják kivizsgálva, ami ez év áprilisában nyitotta meg kapuit. Ahogy azt a főtitkár elmondta, a politikának támogatnia kell az orvosi kannabisztermékek fejlesztését. Ezek az adományok az első lépéseknek is tekinthetők.

Egy másik jelentős 220 kg-os kenderszállítmány az Orvostudományi Minisztériumtól a thaiföldi Drog- és Kábítószerügyi Osztályhoz vándorolt. Bármely átadást megelőzően a növényi anyagot természetesen megvizsgálták olyan szennyező anyagok szempontjából, mint a peszticidek vagy gombák. Ezek az adományok azonban nem csupán jótékonysági gesztusok. Az érdekelt feleknek pályázniuk kellett. A Kábítószer-ellenőrzési Hivatal főtitkára elmondta:

“Ténylegesen 11 kutatási és fejlesztési laboratórium kért kannabiszt az ONCB-től.”

Thaiföldi miniszterelnök orvosi kannabiszt használ egy rendezvényen Ganja kabala társaságában

A kannabisz jelenlegi jogi státusza Thaiföldön

2018 decemberében a Junta párt által kinevezett parlament legalizálta a kannabisz gyógyászati ​​felhasználását. Mindössze néhány hónappal később az alacsony hatásfokú kannabisztermékek és kenderkivonatok szintén lekerültek az illegális drogok listájáról. Az ezt követő lépés a kannabisz központú hagyományos és alternatív gyógyászatra szakosodott nappali klinika megnyitása volt.

A thaiföldi kormány attól tartva, hogy az óriási külföldi vállalatok leuralják a hazai piacot egy speciális üzleti tervet készített. Ez a terv előreláthatóan 2024-ig lesz érvényben, de a jövőben akár meg is hosszabbíthatják. Ennek értelmében a kannabisz előállítása, termesztése és értékesítése csak engedéllyel rendelkező thaiföldi vállalkozók számára engedélyezett. Ezáltal a hazai piac olyan mértékben fejlődhet és kiteljesedhet, hogy a kanadai csoportok nem tudják majd megcsapolni a teljes piacot. Ennek a lépésnek köszönhetően talán Thaiföld még fontosabb szerepet fog majd betölteni a kannabisz globális piacán.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok