körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Izrael zöld utat ad a kannabisz exportnak, amely az ország számára évi egymilliárd dollárnyi bevételt eredményezhet.

Az izraeli kormány egy hivatalos közleményben adott hírt a döntésről, hogy mostantól Izrael orvosi kannabiszt fog külföldre exportálni. A kabinet már egy évvel ezelőtt is támogatta a törvényjavaslatot, de a „szabad export” engedély elfogadására csak most került sor – számolt be a NoCamels izraeli hírportál.

A rendelet szerint mindenki, aki külföldről kannabiszt akar rendelni, annak az izraeli Egészségügyi Minisztériumtól kell erre feljogosító engedélyt kérnie. A rendelet júniusban fog érvénybe lépni.

„Ez egy jelentős lépés az exportőrök és az izraeli kannabisz ipar számára, hiszen mostantól lehetőség lesz az export kiszélesítésére és az iparág még több embert alkalmazhat”

— jelentette ki Eli Cohen gazdasági és ipari miniszter.

Izraelben összesen 10 olyan kannabisz farm és 5 gyár üzemel, amelyek megfelelnek a minisztériumi előírásoknak. De jelenleg is zajlik több farm és gyár építése és engedélyeztetése.

Az orvosi kannabisz export engedélye körüli egyeztetések már 2016 óta folynak, a nehézséget az okozza, hogy nehéz ellenőrizni, hogy valóban egészségügyi célból rendeli valaki a terméket, vagy tudatmódosító szerként kívánja használni.

Izraelben a kannabisz rekreációs változata nem engedélyezett, de gyógyszerként már egy évtizede használható, bizonyos fizikai betegségeket, és mentális problémákat is kezelnek vele.

A zsidó államban hatvanezer ember használ orvosi kannabiszt, ami azt jelenti, hogy egy évben 25 tonnát fogyasztanak el az országban.

forrás:

Szabad a vásár: Izrael orvosi kannabisz exportőr lett

Szabad a vásár: Izrael orvosi kannabisz exportőr lettKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok