körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabisz “marihuána” unokatestvére a kender még több időt érdemel a reflektorfénybe. Noha ez nem ad high érzést, de képes ennél még nagyobb teljesítményre.

A kenderről már ismert, hogy olyan alapvető erőforrásokat termel, mint a kötél, ruházat és papír, azonban ez a szerény növény valószínűleg még nagyobb célt szolgál majd közvetlenül a jövőnkben.

Káros fosszilis tüzelőanyagok, műanyag hegyek és egyre növekvő népességünk gyorsan kiszívja a föld erőforrásait. Rendkívül fenntarthatatlanok vagyunk a bolygó népességeként, és tevékenységeink eredményeként létrejött és vagy létrehoztuk az éghajlati ismertebb megnevezéseként a klímaválságot, amely a legnagyobb probléma, amellyel valaha szembesülünk, és ez a folyamat már jelenleg is zajlik a szemünk előtt, érezzük hatásait a bőrünkön.

Bár remélhetjük, hogy valamilyen technológiai fejlődés fog megmenteni minket, valójában – olyan egyszerű is lehet, mint a szerény kender növény. Lehet, hogy nem kell egy másik bolygót gyarmatosítanunk. De határozottan meg kell változtatnunk a módszereinket.

OLVASS TOVÁBB

3D-s nyomtatóval készülő kenderházak – #mke

3D-s nyomtatóval készülő kenderházak – #mkeKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok