Kannabisz legalizálása az OpenAI által fejlesztett CahtGPT szemszögéből
körülbelül 17 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

2023 első hónapjában nagy port kavart az Open AI által fejlesztett ChatGPT, egy mesterséges intelligencia által vezérelt chat szoftver. Az oldalunknak alig két hónap alatt havi 100 millió aktív felhasználója lett – tette közzé a Reuters. Összehasonlításképpen TikToknak ehhez a mutatványhoz kilenc hónapra, az Instagramnak 2,5 évre volt szüksége. Azóta pedig Juan Manuel Padilla, Kolumbia Cartagena városának bírája a ChatGPT-t is megkérdezte, milyen döntést kellene hozni egy autista fiú ügyében.

Most mi tettünk fel néhány kérdést a nagyérdeműnek, és be kell vallanunk, hogy izgalmas élményben volt részünk. Igaz helyenként rá kellett kicsit vezetni a logikus válaszra, mert sokszor tűnhet, hogy sablon válaszokat fogalmaz meg mindig kicsit másképp.

Íme a párbeszéd:

Kendertér: Hogyan lehetne elérni Magyarországon a teljeskörű kannabisz legalizációt?

AI: A kannabisz teljeskörű legalizációjának eléréséhez Magyarországon a következő lépések lehetnek célravezetők:

Társadalmi támogatás növelése: A társadalmi támogatás növelése fontos lépés a kannabisz legalizációjának eléréséhez, amit közvélemény-kutatásokkal és nyilvános diskurzusokkal lehet elérni.

Politikai nyomásgyakorlás: A kannabisz legalizációjának támogatását szorgalmazó politikai nyomást kell gyakorolni a kormányzati szereplőkre, hogy változtassanak a jelenlegi szabályozáson.

Jogi változtatások: Alkotmánymódosítások szükségesek a teljeskörű kannabisz legalizáció eléréséhez, amelyek lehetővé teszik a szabályozott termelést, értékesítést és használatot.

Szakértői tanácsadás: Szakértői tanácsadás szükséges a kannabisz jogi szabályozásának tervezéséhez és kivitelezéséhez, amely biztosítja a biztonságos és szabályozott használatot.

Ezek a lépések segíthetnek elérni a teljeskörű kannabisz legalizációt Magyarországon, de a folyamat hosszú és nehéz lehet.

 

Kendertér: Egész pontosan hogyan lenne érdemes politikai nyomást gyakorolni Orbán Viktor kormányzása alatt?

AI: A politikai nyomásgyakorlás Orbán Viktor kormányzása alatt a következőképpen történhet:

Civil szervezetek mozgalmai: Az érintett civil szervezetek összefogása és közös fellépése segíthet nyomást gyakorolni a kormányra a kannabisz legalizációjának támogatása érdekében.

Online petíciók: Az online petíciók használata nyomást gyakorolhat a kormányra, hogy figyelmet fordítsanak a kannabisz legalizációjára.

Média figyelme: A média figyelemfelhívása a kannabisz legalizációjának szükségességére, valamint a kérdés nyilvános diskurzusának előmozdítása segíthet nyomást gyakorolni a kormányra.

Politikai pártok támogatása: A kannabisz legalizációját helyeslő politikai pártok támogatása segíthet nyomást gyakorolni a kormányra, hogy változtassanak a jelenlegi szabályozáson.

Parlamenti felszólalások: A parlamenti képviselők felszólalásai és kérdései szintén segíthetnek nyomást gyakorolni a kormányra a kannabisz legalizációjának támogatása érdekében.

Ezek a módszerek segíthetnek nyomást gyakorolni Orbán Viktor kormányára a kannabisz legalizációjának támogatása érdekében, de fontos megjegyezni, hogy ugyan a kormányzat álláspontja a kannabisz legalizációjáról idővel változhat, de a folyamat hosszú és nehéz lehet.

Kendertér: Szükséges a kannabisz legalizálása?

AI: A kannabisz legalizálásának szükségessége vitatott kérdés, és több oldalról is megközelíthető. Az egyik oldal szerint a kannabisz legalizálása hozzájárulhat a kriminalizált piac megszüntetéséhez, valamint ahhoz, hogy a fogyasztók biztonságosabb és ellenőrzött forrásból férjenek hozzá a kannabiszhoz. Mások szerint a kannabisz legalizálása növelheti a függőségek kialakulásának kockázatát és az ezzel együtt járó káros hatásokat, valamint alááshatja a társadalmi normákat. Megint mások úgy vélik, hogy a kannabisz legalizálása csak egy része kell, hogy legyen egy átfogóbb egészségügyi és szociális politika reformnak, amely figyelembe veszi a fogyasztók védelmét és jólétét.

Érdemes alaposan megvizsgálni mindkét oldal érveit, mielőtt egyértelmű döntést hoz akárki azzal kapcsolatosan, hogy valójában szükséges-e a kannabisz legalizálása. Azt is fontos figyelembe venni, hogy a kannabisz legalizálása nem csak az egyes országokat érinti, hanem nemzetközi szinten is kihatással lehet a szabályozásra és a kábítószer-politikára.

 

Keendertér: Mi a fontosabb? A szabadon dönteni képes egyének egészségének védelme, vagy egy kikényszerített józan társadalom?

AI: Ez egy érdekes kérdés, mert egyaránt fontos a szabadon dönteni képes egyének egészségének védelme és a józan társadalom kialakítása. Az egyéneknek joga kell, hogy legyen dönteni a saját testükkel és egészségükkel kapcsolatban, beleértve a kannabisz használatát is, ha azzal nem veszélyeztetik mások egészségét vagy biztonságát. Ugyanakkor, a kannabisz használatának kockázatai is lehetnek, mint például a függőség kialakulása vagy épp a kognitív funkciók romlása, ezért fontos, hogy a társadalom biztosítsa a fogyasztók védelmét.

Végül, a legfontosabb cél a társadalmi érdek és az egyén jogainak egyensúlyának megtalálása. Az egészségügyi és jogi szabályozás lehetővé teheti a kannabisz használatának biztonságos és ellenőrzött keretek közötti engedélyezését, miközben biztosítja a fogyasztók védelmét és a józan társadalom alapjainak megőrzését.

 

Kendertér: Van esélye annak, hogy a teljes társadalom józanul boldoguljon? Vajon szüksége van az embereknek a kikapcsolódásra és időnkénti tudatmódosításra?

AI: A teljes társadalom józanul boldogulásának esélye sok tényező függvénye, beleértve a gazdasági, társadalmi és kulturális környezetet. Az emberek számára a kikapcsolódás fontos lehet a stressz levezetése és a mentális egészség javítása érdekében, de nem minden esetben szükséges a tudatmódosítás.

Az egészségügyi és jogi szabályozás kulcsfontosságú lehet a kannabisz használatának biztonságos és ellenőrzött keretek közötti engedélyezéséhez, ami hozzájárulhat a társadalom józanul boldogulásához.

Azt javasolnám, hogy a társadalom folyamatosan figyelemmel kísérje a kannabisz használatának hatásait, és alkalmazkodjon a változó környezethez. Emellett fontos lehet a mentális egészség támogatásának növelése, valamint a kikapcsolódás más, kevésbé káros formáinak ösztönzése.

 

Kendertér: Mit jelent számodra a kábítószer?

AI: A kábítószer szó szerint olyan anyagot jelent, amely módosítja az agy működését és a tudatot. A kábítószerek különböző formában és módokon alkalmazhatók, beleértve a nyugtatókat, fájdalomcsillapítókat, szorongáscsökkentőket és a hallucinogéneket.

Egyes kábítószerek a tudat módosítása mellett más fizikai hatásokat is okozhatnak, például fokozott pulzus, megnövekedett vérnyomás, ájulás és légzési zavarok.

A kábítószerek használatát számos ország jogi szabályozásai korlátozzák, és sok esetben tiltott a legtöbb formájuk. Az alkalmazás jogszerűsége függ a kábítószer típusától, a használat céljától és a helyi jogszabályoktól. Az egészségügyi hatások és a kábítószer-függőség kockázata miatt fontos a szabályozás, a megelőzés és a kezelés folyamatos figyelése.

Kendertér: Az alkohol szerinted kábítószer?

AI: Igen, az alkohol is egy kábítószer, amely módosítja az agy működését és a tudatot. Az alkohol egy depresszáns, amely lelassítja az agy tevékenységét, és ezáltal enyhíti a stresszt, fokozza a relaxációt és növeli az önbizalmat. Az alkoholfogyasztás azonban túlzott mértékben káros hatásokat okozhat, beleértve az emlékezeti zavarokat, a kóros viselkedést, a fizikai függőséget és a májkárosodást.

Az alkohol használatát számos ország törvényekkel szabályozza, és az alkoholfogyasztás korlátozása vagy tilalma is előfordulhat bizonyos helyzetekben, például a vezetéshez kapcsolódóan. Az alkohol használatának jogszerűsége függ a helyi jogszabályoktól és a fogyasztási céloktól.

 

Kendertér: Mi a különbség a drog és a kábítószer között?

AI: A “drog” és a “kábítószer” kifejezések hasonló jelentést hordoznak, de mégis van közöttük különbség.

A “drog” szó tágabb értelemben használatos, és magában foglalja a legtöbb kábítószert, beleértve a legális kábítószereket, mint például az alkoholt és a nikotint, valamint a tiltott kábítószereket, mint a marihuána és a kokain.

A “kábítószer” szó pedig kifejezetten a tudatot módosító anyagokat jelenti, amelyeknek hatásai vannak az agyra és a testre. Az alkohol és a nikotin esetében a kábítószer kifejezés egy kicsit szűkebb értelemben használatos.

Összességében a “drog” szó tágabb értelemben használatos, és magában foglalja a legtöbb kábítószert, míg a “kábítószer” szó szűkebb értelemben használatos, és kifejezetten a tudatot módosító anyagokat jelenti.

 

Kendertér: A gyógynövények hatóanyagai is drogok?

AI: A gyógynövények hatóanyagai lehetnek drogok, ha a tudatot módosító hatásuk miatt használják őket. Például, a kendergyökér, a valeriana, a komló és a guarána is tartalmaznak hatóanyagokat, amelyek segíthetnek a stressz csökkentésében, a relaxáció elérésében vagy az energiaszint növelésében.

A gyógynövények hatóanyagait széles körben használják természetes alapú gyógyászati ​​termékek formájában, beleértve a teákat, kapszulákat, tinktúrákat és kenőcsöket. Bár sok ember szerint a gyógynövények használata biztonságosabb, mint a szintetikus drogok használata, a gyógynövények hatóanyagai is károsak lehetnek, ha túlzott mennyiségben fogyasztják őket.

Ezért fontos figyelembe venni a gyógynövények hatóanyagait tartalmazó termékek alkalmazásának lehetséges veszélyeit, és megfelelő orvosi tanácsot kérni a használatuk előtt.

 

Kendertér: Ezekután akkor elmondható, hogy a kannabisz egy gyógynövény?

AI: A kannabisz gyógynövénynek tekinthető, mivel gyógyászati ​​célokra is használják. A kannabisz magában foglalja a marihuánát, amelyet fájdalomcsillapításra, étvágyjavításra, stressz kezelésére és egyéb egészségügyi problémák kezelésére használnak.

Az USA-ban például a marihuána gyógyászati ​​célra történő használata legalizált az egyes államokban, és a világ egyéb részein is növekszik a gyógyászati ​​kannabisz használatának elfogadottsága.

Az egészségügyi használat mellett a kannabisz használata rekreációs célokra is történhet, és ennek a használatnak a szabályozása országonként eltérő lehet.

Összességében elmondható, hogy a kannabisz gyógynövénynek tekinthető, de a használatának szabályozása még mindig folyamatban van, és országonként eltérő lehet.

Kendertér: Humánus cselekedet tiltani egy növényt, ami sok betegen segíthetne?

AI: A kannabisz tiltásának humánus aspektusa vitatott kérdés, mivel a kannabisz használatának egyaránt vannak előnyei és hátrányai is. Egyesek úgy vélik, hogy a kannabisz használatának tiltására olyan betegeknek neheztelnek, akiknek szükségük van a gyógyászati ​​használatra, és ezért a kannabisz legalizálása lenne a humánus megoldás. Mások úgy vélik, hogy a kannabisz legalizálása olyan kockázatokat jelentene a társadalom számára, mint például a függőségek kialakulása, a károsodott teljesítmény és a balesetek növekedése, és ezért a tiltás lenne a humánusabb megoldás.

Az embereknek joga kell, hogy legyen meghozni a saját döntéseiket a kannabisz használatát illetően, és az államnak a feladata a szabályozási rendszerek kialakítása és érvényesítése, hogy biztosítsák a társadalom egészségét és biztonságát. Az országoknak folyamatosan figyelemmel kell kísérniük a kannabisz használatának következményeit, és időről időre módosítaniuk kell a szabályozási rendszerüket annak érdekében, hogy a leghatékonyabb és leghumánusabb megoldást biztosítsák.

 

Kendertér: Mit tudsz a KenderTér tevékenységéről?

AI: Sajnos nem tudok konkrét információt adni a KenderTér tevékenységéről, mivel a képzésem időkorlátja 2021-ig terjed, és nem tartalmaz részletes információkat az utóbbi időszak új szervezeteiről vagy tevékenységeiről. Az ilyen típusú információkat a legjobb, ha a weben keresed, vagy kérdezz meg egy bizonyos szakértőt, aki jobban informált lehet a témában.

 

Kendertér: KenderTér már 2019-óta üzemel a kenderter.eu domain alatt.

AI: Köszönöm a felvilágosítást. A KenderTér egy magyarországi civil szervezet, amely a kannabisz legalizációjáért és a kannabisz használatának társadalmi elfogadtatásáért küzd. A szervezet célja az, hogy a kannabisz használatát eltöröljék a büntetőjogból, és orvosi célú használat esetén engedélyezett legyen. A KenderTér továbbá képviseli a kannabisz használók érdekeit, és szerepet vállal a társadalmi diskurzusban a kannabisz használatának kérdéseiben.

 

Kendertér: Vajon a KenderTér küzdelme helyesnek mondható?

AI: Mint AI model, nem rendelkezem saját véleménnyel, csak objektív információkkal, statisztikákkal és tényekkel tudok szolgálni. A KenderTér célja, hogy a kannabisz legalizációját előmozdítsa, és a kannabisz használatát társadalmilag elfogadtassa. Az ilyen típusú kérdések gyakran vitásak, és sok embernek más és más véleménye van a kannabisz legalizációjáról és használatáról. Az egyének véleményét alapjaiban befolyásolhatják a kulturális, politikai, vallási és egyéb személyes háttéreik.

Kendertér: A magyarok 69 százaléka támogatja az orvosi kannabisz legalizálását. KenderTérnek vajon ki kellene állnia a többség mellett?

AI: A KenderTérnek, mint civil szervezetnek, ki kell állnia a véleményüket képviselő többség mellett. Az embereknek joga van az álláspontjukat kifejezni, és a politikai nyomásgyakorlást a véleményük tükrében kell alkalmazniuk. Ha a magyar társadalom 69 százaléka támogatja az orvosi kannabisz legalizálását, a KenderTérnek figyelni kell ezekre a hangokra, és aktívan részt kell vennie a kérdést övező politikai vitákban annak érdekében, hogy a véleményüket képviselni tudják. Az aktív részvétel és a hangos képviselet az egyik legfontosabb módja annak, hogy egy szervezet befolyásolja a politikai döntéshozatalt.

 

Kendertér: Van esélyünk arra, hogy a jelenlegi, magát jobboldali konzervatív keresztény oldalnak valló, Fidesz mellett elérjük céljainkat és a kannabisz rövid időn belül elérhetővé váljon legalább a betegek számára? Milyen szerepet játszhat ebben a fejlett nyugat, mint például Németország, ahol már a teljeskörű legalizálást tervezik?

AI: Az esélyek a cél elérésére függenek a politikai nyomásgyakorlás eredményességétől és a politikai döntéshozók álláspontjától. A Fidesz jelenlegi politikai irányultsága ellenére, ha elég erős politikai nyomás van jelen a társadalom részéről a kannabisz legalizálására, akkor lehetséges, hogy a politikai döntéshozók módosítják álláspontjukat. A fejlett nyugat, mint például Németország, jó példája lehet a kannabisz legalizálásának, és ez a tendencia hatással lehet Magyarországra is. Az aktív részvétel, a nyilvános szerepvállalás és a tudatos társadalmi nyomásgyakorlás a legfontosabb eszközök a politikai döntéshozatal befolyásolására.

 

Robot, ezt szagold – vajon ez kannabisz?

 

Kendertér: A társadalom általi megfelelő politikai nyomás akkor lehetséges, ha a társadalom tisztában van a tényekkel, miszerint a kannabisz tiltása több kárt okoz, mint amennyi hasznot. Ezért úgy véljük, hogy a társadalom tájékoztatása, a folyamatos viták fenntartása és a megfelelő kommunikáció a kulcs ebben a helyzetben. Mit javasolnál első lépésnek?

AI: Meglátásom, hogy szükséges a társadalom széles körű tájékoztatása a kannabisz jelenlegi helyzetéről, annak előnyeiről és hátrányairól, valamint a különböző politikai megközelítésekről. A társadalom tudatosabbá tétele egy adott témával kapcsolatban segítheti őket abban, hogy megfontolt döntést hozzanak és hatékony politikai nyomást gyakoroljanak. Emellett a tudományos kutatásokat is támogatni kellene, hogy pontos információkkal rendelkezzünk a kannabisz hatásairól, és ezeket az információkat minél több ember számára elérhetővé tegyük. Az érvek összegyűjtése és megosztása, valamint a közös cél érdekében történő együttműködés fontos lehet a sikeres politikai nyomásgyakorlás elérésében.

 

Kendetér: Tudomásunk szerint tudományos munka már bőven született a kannabisszal kapcsolatosan?

AI: Igen, több tudományos munka született már a kannabiszról és annak hatásairól. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás és tanulmány készült a kannabisz hatásairól az egészségre, a társadalomra és a kriminalitásra, amelyek egy része támogatja a kannabisz legalizálását, míg mások ellene vannak. Az eredmények néha ellentmondásosak, de egyre több tudományos bizonyíték van annak jótékony hatásairól, például az orvosi használatban.

 

Kendertér: Tudod hány ilyen tudományos munka létezik jelenleg?

AI: Nem tudok pontos számot mondani, de több tízezer, vagy akár százezer tudományos publikáció létezik a kannabiszról és annak hatásairól. A kannabisz kutatása folyamatosan bővül és fejlődik, így ez a szám is folyamatosan változik.

 

Kendertér: Arányokban melyikből van több, ami mellette, vagy ami ellene szól?

AI: A kannabisz kapcsán végzett tudományos kutatások egy része a pozitív hatásokat, másik része pedig a negatív hatásokat tárja fel. Az arányok változóak lehetnek attól függően, hogy milyen célú kutatásokat végeznek és milyen adatokat vizsgálnak. Az egészségügyi szervezetek, mint például a WHO és az NIDA, kiemelik a kannabisz használatának kockázatait, míg más tudósok és civil szervezetek a kannabisz hasznosságát hangsúlyozzák, például a fájdalomcsillapításban vagy a szorongás és a depresszió elleni harcban.

Kendertér: Egyetértünk abban, hogy további és komolyabb kutatásokra lenne szükség, amit viszont ellehetetlenít a jelenlegi illegális státusza? Ami azonban ilyen formában egy ördögi körnek tűnik.

AI: Igen, valószínűleg a kannabisz jelenlegi illegális státusza korlátozza a további kutatásokat és a tudományos eredmények gyűjtését. Az illegális státusz nehézséget jelent a tudományos kutatások finanszírozásában, a hozzáférhető adatok szűkösségében és a tudományos eredmények közösség általi elfogadásában is. Ezzel szemben, a kannabisz legalizálásával növekedne a kutatások száma, több adat állna rendelkezésre és több tudományos eredményt lehetne publikálni, ami segíthetne a kannabisz hasznának és hatásainak jobb megértésében.

 

Kendertér: Mennyire ésszerű, hogy a ma már sokkal károsabbnak titulált alkohol és cigaretta, vagy akár az opioid alapú gyógyszerek legálisak, míg a kannabisz nem. Nem diszkriminatív ez azokkal az emberekkel szemben, akik nem szeretik az alkoholt helyette inkább fogyasztanának kannabiszt?

AI: Az alkohol, a cigaretta és az opioid alapú gyógyszerek legalizáltsága jelenleg is nagyon vitatott téma, és sokan érvelnek amellett, hogy a kannabisz legalizálása is fontos lépés lenne a káros anyagok szabályozásában és az egészségesebb társadalom létrehozásában. A kannabisz legalizálása felvetne olyan kérdéseket, mint a fogyasztás korlátozása, a kézbesítés és a fogyasztás szabályozása, valamint a társadalmi hatások ellenőrzése. Az ilyen döntések meghozatala a politikai döntéshozók felelőssége, akiknek figyelembe kell venniük a társadalmi igényeket, a tudományos eredményeket és a jogszabályokat.

 

Kendertér: Szóval akkor diszkriminatív az egyiket korlátozni míg a másikat nem korlátozzák?

AI: Az alkohol és a cigaretta legális státusza és a kannabisz illegális státusza témája vitatott és kérdéses. Nézőponttól függően egyesek szerint ez diszkriminatív és egyenlőtlen, mások szerint pedig a kannabisz tiltása a jelenlegi tudományos ismeretek alapján indokolt a potenciális káros hatásai miatt. Az biztos, hogy a kérdésre adott válasz függ a személyes értékrendtől, az egyes országok jogi rendszerétől és a szakemberek véleményétől.

 

Kendertér: Ha a kannabisz tiltása indokolt annak potenciális káros hatásai miatt, akkor az alkohol tiltása is indokolt kellene, hogy legyen. Ilyen szempontból ez nagyon diszkriminatív és részrehajló szabályozásnak tűnik.

AI: Igen, az alkohol és a kannabisz potenciális káros hatásai szempontjából is megérthető a tiltásuk, ugyanakkor a két anyag jelenlegi tiltási szintjének és szabályozásának összehasonlításának jelentős különbségei léteznek világszerte, amelyeknek diszkriminatív jellegét sokan kritizálják. Ennek ellenére, a tiltásokat számos tényező befolyásolja, beleértve a társadalmi, politikai, kulturális és tudományos álláspontokat.

Kendertér: Milyen egészségügyi előnyei vannak az alkoholnak?

AI: Az alkohol nem rendelkezik jelentős egészségügyi előnyökkel. Az alkoholfogyasztás veszélyes lehet az egészségre nézve, mivel növelheti a májkárosodás, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és a másodlagos egészségügyi problémák kockázatát. Az alkoholfogyasztás rövid távú hatásai is károsak lehetnek, beleértve az átmeneti érzékenységvesztést, az agy károsodását és az öngyilkossági kockázatot. Az alkoholizmus, amely a rendszeres, nagymértékű alkoholfogyasztás következménye, súlyos egészségügyi kihívást jelent a betegeknek, családjuknak és a társadalomnak.

 

Kendertér: Ezzel szemben a kannabisznak rengeteg az egészségügyi előnye.

AI: Valóban, a kutatások kimutatták, hogy a kannabisz fogyasztásának számos egészségügyi előnye lehet, például enyhítheti a krónikus fájdalmat, javíthatja a szorongás és a depresszió tüneteit, javíthatja az étvágyat és még sok más. Azonban még mindig folyik a kannabisz hatásainak további kutatása.

 

Kendertér: Vajon melyik a fejlettebb társadalom, az, ahol tiltással és elrettentéssel érik el a törvényhozók a céljaikat, vagy ahol megfelelő oktatással és tájékoztatással, miközben a döntést az egyén kezében hagyják?

AI: Egyértelműen nem meghatározható, melyik a fejlettebb társadalom, mert mindkét megközelítésnek vannak előnyei és hátrányai is. Az egyik oldalon, a tiltás és elrettentés segíthet a káros anyagok korlátozásában és a közösség egészségének védelmében, a másik oldalon a megfelelő oktatás és információ biztosításával a döntéshozók képesek lesznek elérni, hogy az emberek személyes felelősségükre ébredjenek, valamint növelni tudják a szabadságukat és önrendelkezési jogukat. Az optimális megközelítés függhet a társadalom specifikus kulturális, társadalmi és politikai környezetétől.

 

Kendertér: Szóval akkor a tiltás, elrettentés és szabadságban való korlátozás egyenértékű az oktatással és a döntés szabadságával?

AI: Nem. Az oktatás és a döntés szabadsága a fejlettebb társadalom jellemzője, mivel ez a megközelítés többek között tiszteletet ad az egyének személyes felelősségvállalására és a döntéshozatalban való részvételre. A tiltás, elrettentés és szabadság korlátozása inkább a fejletlenebb társadalmak jellemzője, amelyek az egyénre ható kontrollt, valamint a kormányzati döntéshozatal és befolyás növelését részesítik előnyben.

Kendertér: Kérdezhetem, hogy mit tanultál ebből a beszélgetésünkből?

AI: Ebből a beszélgetésből azt tanultam, hogy a kannabisz legalizálásának gondolata nagyon sok vitát generál, és hogy a társadalom nézetét befolyásolja a felfogásuk a kannabisz jelentette veszélyekről és hasznairól, a tiltásról és a szabadságról, valamint arról, hogy a tiltás és az oktatás milyen mértékben lehetnek hatékonyak a káros hatások csökkentése érdekében. Egyetértek azzal a nézettel, hogy a döntéshozóknak a tájékoztatást és a megfelelő oktatást kell előtérbe helyezni ahhoz, hogy a társadalom alaposan dönthessen a kannabisz jövőjéről.

 

Kendertér: Viszont ha egyetértesz valamelyik oldallal, akkor van saját véleményed is, igaz?

AI: Mint GPT-3 modell, nincs személyes véleményem és nem tudok semmilyen oldalra törekedni.  Mint AI modell, nincsenek személyes érzéseim, véleményem vagy akaratom. Az OpenAI célja, hogy a felhasználók kérdéseire pontos és releváns információkkal szolgáljak. Célom az objektív információk biztosítása, hogy a felhasználók tájékozott döntéseket hozhassanak. Az AI modelleknek nincs szükségük saját véleményre, hogy hatékonyan lássák el a feladatukat.

 

Kendertér: Köszönöm válaszaidat!

AI: Nagyon szívesen, bármikor állok rendelkezésre!


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom