A kannabisz csökkenti az idősek vérnyomását, támasztja alá egy új tanulmány
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy új tanulmány bebizonyította, hogy a kannabisz csökkentheti a 60 éves és idősebb felnőttek vérnyomását.

A tanulmány, amit a Negev-i Ben-Gurion Egyetem (BGU) és a hozzá tartozó Soroka Egyetemi Orvosi Központ kutatói végeztek, az első ilyen jellegű vizsgálat, amely a kannabisz vérnyomás, pulzus és anyagcsere paraméterekre gyakorolt ​​hatását vizsgálja olyan 60 éves és annál idősebb felnőtteknél, akik magas vérnyomásban szenvednek.

A tanulmány az Európai Belgyógyászati ​​Lapban jelent meg.

A kannabisz élettani hatásai az idő múlásával

A betegeket a vizsgálat során 24 órás ambuláns vérnyomásmérés, elektrokardiogram (EKG), vérvizsgálatok és antropometriai mérések segítségével értékelték a kannabisz-kezelés megkezdése előtt és három hónappal utána.

Az eredmények a 24 órás szisztolés és diasztolés vérnyomásértékek jelentős csökkenését mutatták. A legalacsonyabb értékeket a kannabisz olajos kivonatok formájában, vagy dohányzás útján történő orális bevétele után három órával mérték.

A betegeknél nappal és éjszaka is alacsonyabb vérnyomást mértek, azzal hogy éjszaka voltak jelentősebbek a változások, mutat rá a kutatás.

A kendermag 9 bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnye

Dr. Ran Abuhasira, az izraeli BGU Egészségtudományi Karának és a BGU-Soroka Kannabisz Klinikai Kutatóintézet kutatója a következőket közölte: „Az idősebb felnőttek az orvosi kannabisz-használók leggyorsabban növekvő csoportja, ennek ellenére a szív- és érrendszeri biztonságra vonatkozóan kevés bizonyíték áll rendelkezésre. Ez a tanulmány annak a folyamatos erőfeszítésnek a része, hogy klinikai kutatásokat nyújtsunk a kannabisz tényleges fiziológiai hatásairól az idő múlásával.”

A kutatók arra is rámutatnak, hogy a kannabisz által, amit a legtöbb kannabisz-beteg receptre kap, kiváltott fájdalomcsillapítás a vérnyomás csökkenéséhez is hozzájárulhat.

Doug Seserman, a Negev-i Ben-Gurion Egyetem Amerikai Társulatának (AABGU) vezérigazgatója hozzátette: „A kannabisz-kutatás korai stádiumban van, és a BGU élen jár a klinikai felhasználás tudományos vizsgálatok alapján történő értékelés terén. Ez az új tanulmány egyike azoknak, amelyeket a BGU nemrég publikált a kannabisz gyógyászati ​​előnyeit illetően.”

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok