Az EU módosította a kozmetikai irányelveit, mostantól a CBD-t legális összetevőként tünteti fel
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Európai Unió kereskedelmének egyik kulcsfontosságú piacszabályozó orgánuma frissítette az irányelveiket, és felvette a növényi eredetű CBD-t a kozmetikumok legális összetevői közé.

A változtatásra azután került sor, hogy az Európai Ipari Kenderszövetség rámutatott arra a tényre, hogy az Európai Bíróság nemrégiben kimondta, hogy a CBD-t nem szabad kábítószerként kezelni, és szabadon lehet vele kereskedni.

Az Európai Bíróság a CBD-t nem tartja kábítószernek!

Az újraosztályozást az EU Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatósága hajtotta végre. Korábban csak a szintetikus CBD volt feltüntetve az ügynökség adatbázisában.

A szabályozók a növényi eredetű CBD-t bőrvédő és kondicionáló szerként tüntették fel, és feljegyezték annak antioxidáns szerepét is.

“Az ilyen hírek csinálják meg napomat” – mondta az EIHA ügyvezető igazgatója, Lorenza Romanese.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok