A kenderkoncentrátum felkerül a kábítószerek listájára az északi szomszédainknál
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Bővül a kábító és pszichotróp anyagok listája északi szomszédainknál, például a koncentrált kenderkivonat is felkerül.

Erre utal a kábítószerekről, pszichotróp anyagokról és készítményekről szóló, az Egészségügyi Minisztérium által kiadott törvény módosítási indítvány, amit kedden fogadott el a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa.

A lista az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának Kábítószer-bizottságának márciusi határozata alapján két kábítószerrel bővül és a szlovák Belügyminisztérium további 12 pszichoaktív szerrel kívánja ezt a listát kiegészíteni.

Az Egészségügyi Minisztérium továbbá a kenderkoncentrátum felvételét is javasolta, amely a kenderből technológiai eljárással, kannabinoidok koncentrálásával nyert féltermék.

A cseh betegek végre hozzáférhetnek a gyógyszertári minőségű kannabisz kivonatokhoz

Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a változtatás célja, hogy a kábítószer- vagy pszichotróp anyagok illegális előállítására és értékesítésére összpontosító szervezetek illegális tevékenysége esetén rugalmasabban lehessen alkalmazni a büntetőjogi felelősségrevonást.

„A javaslat jelentős potenciállal rendelkezik, hogy hozzájáruljon a lakosság szociális védelmének növeléséhez, valamint hogy hozzájáruljon a kábítószerek és pszichotróp anyagok használatától való függőség megelőzéséhez, ideértve ezen anyagok fogyasztásától szenvedők egészségügyi következményeinek kezelésének megelőzését is” – közölte a minisztérium.

A módosítás december elsejével lép hatályba

Fotó: https://pixabay.com/hu/users/devansiennaescrow-9233971/§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom