A fejfájós betegek gyakran találják előnyösnek a kannabisz fogyasztását fájdalmaik kezelésére
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Canadian Journal of Neurology című folyóiratban közzétett felmérési adatok szerint a fejfájásban szenvedő betegek esetében gyakori, hogy enyhülést tapasztalnak a kannabisz használatától.

A kutatók egy calgaryi fejfájás ambulancia 200 betegét kérdezték meg a kannabisztermékek használatával kapcsolatban. (A kannabisz legális Kanadában mind orvosi, mind rekreációs felhasználásra.)

A válaszadók több mint egyharmada (34 százalékuk) elismerte, hogy jelenleg is fogyaszt kannabiszt. Ezek 60 százaléka vélte úgy, hogy a kannabisz hatékonyan csökkenti a fejfájás súlyosságát, míg 29 százaléknál csökkentette a fejfájások gyakoriságát. Az alanyok leggyakrabban arról számoltak be, hogy kannabiszkészítményeket folyadék formájában fogyasztották vagy kannabiszvirágzatot inhaláltak.

Új kutatás: tesztelik a kannabisz hatásait a migrénes fejfájásra

„A felmérés eredményei a páciensek által tapasztalt kannabinoidok fejfájás kezelése terén mutatott előnyeit dokumentálják” – számoltak be a szerzők. “A feltáró felmérés eredményei segíteni fognak a neurológusoknak és fejfájás-specialistáknak abban, hogy megértsék a kannabisztermékek használatának jelenlegi tendenciáit a súlyos fejfájásban szenvedő beteg esetében, és tájékoztatnak majd a kezelési paraméterekről, a kannabisszal kapcsolatos hasonló körülmények között történő kontrollált tanulmányok tervezése során.”

Hasonlóképpen számos másik felmérés [1, 2] is arról számol be, hogy a migrénben szenvedők gyakran fordulnak a kannabiszhoz a tünetek enyhítése érdekében, és sok beteg szerint a kannabisz hatékonyabb, mint a vényköteles gyógyszerek. 12 korábban publikált, 1980 résztvevő bevonásával készült tanulmány nemrégiben kidolgozott irodalmi áttekintése [1, 2] arra a következtetésre jutott, hogy a kannabiszkészítmények valószínűleg a migrén profilaktikus és abortív (visszafejlesztő) kezelését teszik lehetővé.

Fotó: https://www.freepik.com/author/yanalya


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom