körülbelül 4 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Marvel Univerzum a menőségét akarja bizonyítani a modern rajongóknak – és mi lenne erre jobb módszer, mint a kannabisz legalizálása? Jól hallod, a kannabisz legálissá vált a Marvel képregényekben, és mindez Wilson Fisknek, a Vezérnek (Kingpin) köszönhető! Amint az a Fenegyerek (Daredevil) legfrissebb kiadásában látható, Fisk megpróbál a New York-i polgármester szerepébe bújni – viszont ez nem megy túl jól neki. Fisk arra eszmél, hogy a New York-i legrangosabb elittel vacsorázik, és megpróbálja tartani a szintet velük, amikor az új kannabisz legalizálási kezdeményezését vitatják meg.Kendertér - marvel1 hu

Egyértelműen, mivel ez a Vezér, a liberalizmus fejlődése vagy az bűnözés felszámolása nem az igazi indítékok számára a fű legalizáció szempontjából. Természetesen, ez csak a régi csaló új terve, legalizáció álarca mögé bújva. Ahogy Fisk fejtegeti:

“Van földterületem a termesztéshez. A világ legjobb termesztői dolgoznak nekem. A legnagyobb nehézség annak biztosítása volt, hogy az engedélyezési hivatal által jóváhagyott értékesítésre vonatkozó szabályok nekem kedvezzenek senki másnak. Eddig viszont simán ment.”

Kendertér - marvel 2 1 huSajnos a szegény Wilson számára úgy fest, hogy New York gazdasági és politikai nagyágyúinak becsapása sokkal összetettebb, mint a bűnöző alvilág irányítása. A gazdag elit nyíltan gúnyolódik Fiskkel szemben a vacsora alatt, bár sokan hajlandóságot mutatnak kiállni a fű legalizálására irányuló kezdeményezés mögött. Az egyik ember, Tyrone, egyenesen örömét leli Fisk megvetésében, és mindent kigúnyol ami Wilson rangját illeti (vagy ép ami hiányzik belőle), a politikai ambícióit, és még a méretével kapcsolatosan is személyeskedően szurkálódik.

Gondolhatod, a Vezér eddig volt képes színlelni a tiszteletreméltó és törvénytisztelő politikai figurát. Mivel vacsora közben kell használnia a fürdőszobát, Wilson mentegetőzve állt fel az asztaltól, és megőrizte nyugalmát, annak ellenére, hogy hallotta a háta mögött elhangzott gúnyos sértéseket. Amikor azonban Tyrone sarokba szorította a fürdőszobában, és nem akarta elengedni, Fisk bekattant és brutálisan agyonverte a hatalommal bíró mágnást.

Szóval valószínűleg jó dolog, hogy a kannabiszt dekriminalizálják a Marvel Univerzumban, mert Wilson Fisknek minden bizonnyal folyamatos ellátásra lesz szüksége, ha azt reméli, hogy elég higgadt képes majd maradni a politikai hivatalban. Komolyra fordítva a szót: A Marvel soha nem félt beépíteni a világ új és változó körülményeit az univerzumába, és az elmúlt években bekövetkezett változásokkal a New York-i kannabisz törvényekben ez egy szép kis újítás, amelyet okosan és érdekes módon vezettek be.Kendertér - marvel2 HU

A szuperhősök összefonódott világa ezzel az első kannabisz-specifikus történethez érkezett, mivel a Vezér megpróbál pénzt fektetni a kannabisz legalizálásába New Yorkban.

A Marvel képregények kánonjában a vak szuperhős, a Fenegyerek, a kiélezett érzékeire támaszkodva ismeri fel a gonoszt és a rossz fiúkat. A képregény legújabb történetében azonban a Fenegyereknek egy új illat áll a szolgálatába: a kannabisz. 😉

Kendertér - marvel3 huA 12. számú kiadásból nem válik világossá, hogy hogyan vélekedik a Fenegyerek a New York-i legalizációt illetően, de mint szorgalmas bűnüldöző, úgy gondolom, hogy örül annak, hogy fontosabb bűncselekményekre összpontosíthat, mint a fogyasztás vagy a birtoklás.

Mint azt már tudjuk, a kannabisz birtoklási státusa New Yorkban augusztusban megváltozott. A törvény hatályon kívül helyezte a korábbi kannabisz birtoklási ítéleteket, és csökkenti a kis mennyiségű kannabisz birtoklásért járó büntetéseket, de ez elmarad a legalizálási törvényjavaslat képviselőinek elvárásaitól. Ami eddig törvényszegésnek minősült, az mostantól csak szabályszegés, és automatikusan törlődnek a régebbi törvényszegési ítéletek. De a szabályszegés továbbra is letartóztatással járhat New Yorkban, szóval csak óvatosan, ha arrafelé jársz!

Jelenleg kb 56g, vagy annál kevesebb kannabisz birtoklása szabályszegésnek, nem pedig törvényszegésnek minősül. Szóval még mindig elítélt bűncselekmény, de nem jár börtönbüntetéssel vagy bűnügyi nyilvántartásba vétellel. Ennek a felének birtoklása esetén a büntetést 100 dollárról 50 dollárra csökkentik, és az egyén büntetett előélete nem befolyásolja ennek mértékét. A kettő közti mennyiség birtoklása esetén a büntetés 200 dollár, a büntetett előélettől függetlenül.

A kannabisz a dohányzás fogalmával kerül egybe a közegészségügyi törvényben, tehát a kannabisz szívása mindenhol tilos ahol a dohányzás is az.

A kannabisz törvényességét tovább tárgyalják az államok következő jogalkotási ülésén, addig viszont üldözött marad. A Marvel Univerzumban azonban úgy tűnik, hogy New York új polgármestere több hajlandóságot mutat arra, hogy ez mihamarabb a törvénykönyvbe kerüljön.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom