körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Azoknál a férfiaknál, akik arról számoltak be, hogy kannabiszt fogyasztottak az elmúlt évben, magasabb tesztoszteronszintet mutattak ki, mint a nem használók körében, az Urology World Journal folyóiratban közzétett adatok alapján.

A Chicagói Egyetem, a Miami Egyetem és a Baltimore-i John Hopkins Egyetem kutatócsoportjainak csapata értékelte ki a múlt évi kannabiszhasználat és a tesztoszteron szint közötti összefüggést egy önbevallásos kannabiszfogyasztókból álló csoport adatai alapján.

A szerzők szerint “Azoknál a férfiaknál, akik bevallásuk alapján az elmúlt évben THC-t fogyasztottak, átlagosan magasabb volt a tesztoszteron szint, mint azoknál, akik nem jelentettek THC fogyasztást”. Azoknál az alanyoknál, akik havonta legalább kétszer, háromszor fogyasztottak kannabiszt, voltak a legnagyobb eltérések a nem használókhoz képest. A tesztoszteronszintek közötti eltérések azután is fennmaradtak, miután a kutatók figyelembe vették az olyan potenciális befolyásoló tényezőket, mint például az életkor, társbetegségek, dohányzás, alkoholfogyasztás, testtömeg-index (BMI), testmozgás és rassz.

A kutatók a következő következtetésre jutottak: “Ez az országos reprezentatív csoport elemzése arra utal, hogy a THC dózisfüggő hatással van a tesztoszteron szintekre. … Meghatározott THC dózisok használatával végzett további kutatások és a kapcsolatok mechanizmusát tisztázó tanulmányok szükségesek, hogy ezek a megállapítások alá legyenek támasztva.”


KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok