körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy erősítsük a toleranciát azáltal, hogy elősegítjük a kultúrák és népek közötti kölcsönös megértést. A tolerancia az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának középpontjában áll, és sokkal fontosabb mint eddig bármikor a növekvő szélsőségesség és erőszak illetve a szélesedő konfliktusok korszakában, amely jellemzően alapjaiban hagyja figyelmen kívül az emberi élet méltóságát.

Az ENSZ Közgyűlése 1996-ban felkérte az ENSZ tagállamait, hogy tartsák meg a tolerancia nemzetközi napját november 16-án.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának mai nap és a kannabisz használat szempontjából is releváns részei:

  • Minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek. (1.cikk)
  • Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.(3.cikk)
  • Minden személynek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához, ez a jog magában foglalja a vallás és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy a meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben oktatás, gyakorlás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatásának jogát. (18. cikk)
  • Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési módon.(19. cikk)
  • Minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, nevezetesen élelemhez, ruházathoz, lakáshoz, orvosi gondozáshoz, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, joga van a munkanélküliség, betegség, rokkantság, özvegység, öregség esetére szóló, valamint mindazon más esetekre szóló biztosításhoz, amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti.(25. cikk)

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok