körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Tanuljunk a nagyoktól! 🌱💓💪 Kendertér

Világszerte azon töprengenek a pénzügyminisztériumok, hogy miképpen lehetne növelni az adóbevételeket oly módon, hogy ne rójanak nagyobb terheket adózóikra. Kanada és több USA-állam sikeres példája mutatja, hogyan válhat akár egy év alatt meghatározó költségvetési tétellé egy korábban tiltott növény kereskedelme.

Amíg korábban a kender és szabályozásának felülvizsgálata csak egy szűk társadalmi csoportot érdekelt, mára több ország – köztük Kanada és több USA-állam – sikeres példája mutatja, hogyan válhat egy illegális kábítószer egyik évről a másikra költségvetési tétellé. A folyamatnak nagy lökést adott, hogy felismerték/elismerték a kender gyógyászatban való felhasználási lehetőségeit és ezen keresztül a közvéleményben való megítélése is sokat javult. A döntéshozók egyre több országban hajlanak is rá, hogy bevételi forrásként tekintsenek rá, ahelyett, hogy adófizetői pénzből üldözzék fogyasztóit, elosztóit.

Magyarországon is történtek lépések, amelyek például a betegek kender-alapú gyógyszerhez jutását segítik, de a kannabisz-adó hazánkból nézve továbbra is egzotikus különlegességnek hangzik, miközben a tengerentúlon szabad szemmel is jó látható adóbevételeket termel.

OLVASS TOVÁBB

Áfát is lehetne csökkenteni a marihuána megadóztatásából

Áfát is lehetne csökkenteni a marihuána megadóztatásábólKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok