körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Los Angeles megye kerületi ügyvédje, Jackie Lacey, hivatkozva annak szükségességére, hogy segíteni kell azokon a színes embereken, akiket aránytalanul érintettek a kábítószertörvények, múlt hét csütörtökön közel 66.000 kannabisszal kapcsolatos ítéletet törölt el.

Egy sajtóközlemény szerint az ügyészek felkértek egy bírót a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságról, hogy töröljön el 62.000 kannabisz bűncselekmény miatti ítéletet 1961-ig visszamenőleg. További 4000 szabálysértési ügyet töröltek el Los Angeles megye tíz városában.

“Kiváltságom, hogy része lehetek egy olyan rendszernek, amely innovatív megoldások keresésére és értelmes büntetőügyekben folytatott igazságügyi reformok végrehajtására törekszik, ami minden ember számára támogatást nyújt abban, hogy megteremtse számukra az általuk megérdemelt élet” – mondta Lacey nyilatkozatában.

New York: A New York állam minden tekintetben a kannabisz legalizálását tervezi, ezzel segítve a kábítószerháború sújtottjain

A Kerületi Ügyvédi Hivatal szerint „Körülbelül 53.000 személy részesül enyhítésben büntetését illetően e partnerség révén. Ezeknek körülbelül 32%-a fekete vagy afro-amerikai, 20%-a fehér, 45%-a latinx, 3%-a pedig egyéb vagy ismeretlen.”

Kalifornia már évekkel ezelőtt legalizálta a rekreációs kannabiszt. A csütörtöki bejelentés a Code for America nonprofit szervezet partnerségével készült, amely szervezet algoritmust készített a 2016-ban szavazók által elfogadott 64. sz. Javaslat alapján elbocsátható elítéltek azonosítására.

A Code for America ingyen felajánlotta a Clear My Record technológiáját mind az 58 állam kerületi ügyvédeinek, jelentette a The Associated Press. Az Állami Ügyvédi Hivatal bejelentette, hogy a Clear My Record öt megyében több mint 85.000 elítélt büntetését segített csökkenteni, vagy megszüntetni a 64. sz. Javaslat alapján.

Egészségügyi szakértők: attól tartanak, hogy több beszívott sofőr ül majd volán mögé a kannabisz legalizálását követően

A 2018-ban elfogadott 1793. sz. Közgyűlési Törvény az ügyészeket arra készteti, hogy idén július 1-jéig felülvizsgálják a 64. sz. Javaslat alapján megszüntetésre vagy csökkentésre jogosult büntetéseket – a Kerületi Ügyvédi Hivatal szerint a büntetőítélet enyhítésére jogosultaknak mindössze 3%-a kapta meg azt a csütörtöki bejelentés előtt.

A nyilvántartások törlésének jelenlegi folyamata azzal jár, hogy petíciókat kell benyújtani a bírósághoz, amit a Kerületi Ügyvédi Hivatal „időigényesnek, drágának és zavarónak” nevez.

Evonne Silva, a Code for America Bűnügyi Igazságszolgáltatás Szenior Programigazgatója, azt állítja, hogy a csütörtökön bejelentett nyilatkozat arra mutat, hogy „a nyilvántartások arányos automatikus törlése lehetséges, és segít az elbukott kábítószerháború hibáinak helyrehozásában”.

“A mai akció a Kaliforniai Clear My Record művelet befejezését jelenti, ami révén több mint 85.000 kannabisszal kapcsolatos büntetést zárhatunk le és törölhetünk az állam egész területén” – mondta Silva.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok