körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Anglia – A munkáspárt állítólag mérlegelheti az összes kábítószer legalizálását, ha azt a királyi bizottság javasolja.

“Semmi sem fontosabb, mint a polgáraink életének megóvása” – mondta Diane Abbott, a ‘Shadow Home’ titkára (egy brit kabinet szintű pozíció) a The Sunday Times-nak. “A drogokkal kapcsolatos jelenlegi hozzáállásunk egyszerűen nem ezt teszi.”

Azt állította, hogy a párt “létrehoz egy királyi bizottságot, amely felülvizsgálja az összes kábítószerellenes jogszabályt és irányelvet egymástól függetlenül, hogy rámutasson a közegészséggel kapcsolatos problémákra”.

A Munkáspárt ezután követni fogja a bizottság ajánlásait, ha néhány vagy az összes drog dekriminalizálását javasolja, beleértve a kokaint és heroint.

A túladagolás megelőzésére szolgáló klinikákat – államilag működtetett létesítmények, ahol a felhasználók biztonságosan be tudják lőni magukat – szintén mérlegelni kell – mondta Abbott az újságnak.

Portugáliában, ahol 2001-ben legalizálták az összes kábítószert, azóta csökkent a szúrásoknak tulajdonítható HIV-diagnózisok száma.

A Kábítószer és a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja által összegyűjtött adatok azt mutatták egy 2017. évi tanulmányban, hogy a fiatal felnőttek 8%-a ismerte be, hogy fogyasztottak kannabiszt az elmúlt évben, és ez az arány 12,3%-ra emelkedett az Egyesült Királyságban.

Időközben az ibériai országban, a saját 0,4 százalékával, a lakosság körében alacsonyabb a magas kockázatú opioid-használat aránya, mint az Egyesült Királyságban, ahol az emberek 0,8 százaléka érintett.

David Lammy a Munkáspárt parlamenti képviselője azt mondta, hogy örömmel látja, hogy a pártja “elkötelezi magát a drogreform bizonyítékokon alapuló megközelítése mellett”.

Hozzátette: “A kábítószerrel szembeni háború a gengszterek finanszírozását szolgálja, táplálja a bűnözést, könnyű hozzáférést biztosít a gyermekek számára a közösségi médiában, és aránytalanul kriminalizálja a munkásosztályú fiatal férfiakat.”

Kendertér - photo 1461263895214 7761d3a942de 1024x653

Helen Clark, Új-Zéland volt miniszterelnöke és a pszichoaktív anyagok drogpolitikai osztályozásának globális bizottságának biztosa júniusban elmondta, hogy a kannabisz és a heroin megközelítése világszerte irracionális választ adott a kábítószerhasználat problémájára.

Az év elején a The Independent-nek azt mondta: „Minden legálisan elérhető gyógyszernek vannak olyan kockázatai és mellékhatásai, amelyeket az orvosok, a hatóságok és végül a társadalom is elfogadhatónak tekint összevetve a terápiás előnyeikkel. Másképp kell kezelnünk a nem orvosi célú anyagokat, de az elfogadható szint minden bizonnyal nem nulla – különben az alkoholt, a dohányt és a koffeint már régen be kellet volna tiltani.

„Javasoljuk, hogy dolgozzunk ki olyan politikát, amely orvosi és fogyasztóvédelmi előírások segítségével ösztönzi az emberek tartózkodását a káros anyagoktól, valamint egyéb a büntető igazságszolgáltatási rendszeren kívüli eső intézkedések alkalmazásával. Közegészségügyi megközelítésre van szükség a pszichoaktív anyagok minden problémás felhasználása tekintetében.”


 

 KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok