Történelmi mélypontra zuhant a határőrök által lefoglalt kannabisz mennyisége az Egyesült Államokban
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A szövetségi bűnüldöző szervek történelmileg alacsony mennyiségű kannabiszt foglaltak le a déli határon az Egyesült Államok Vám- és Határvédelem által újonnan közzétett adatok szerint.

A szövetségi statisztikák azt mutatják, hogy a határőrök a becslések szerint 155 000 font kannabiszt foglaltak le 2022-ben az Egyesült Államok és Mexikó határán. Ez csaknem 50 százalékkal kevesebb, mint 2021-ben, és tovább folytatódik a lefoglalt mennyiségek drámai csökkenése, amely 2013-ban kezdődött, amikor csaknem 3 millió font kannabiszt foglaltak le a déli határon.

Egyes szakértők már korábban is rámutattak, hogy a kannabisztermékekhez való legális kiskereskedelmi hozzáférés, amely Coloradóban és Washingtonban 2014-ben kezdődött, és mára az államok csaknem felében elérhető, jelentősen aláaknázza az importált mexikói kannabisz iránti keresletet, olyannyira, hogy a mexikói kartellek kénytelenek átállni az ópiummák termesztésére, hogy fedezzék megélhetésüket. ‘Bárcsak az amerikaiak felhagynának a legalizálással.’ – nyilatkozta az 50 éves Rodrigo Silla, aki egész életében kannabiszt termesztett, de most már nem éri meg neki, így fel kellet hagynia vele. Az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) következtetései szerint „az Egyesült Államok piacain a mexikói kannabiszt nagyrészt kiszorította a hazai termelésű kannabisz”.

A kolumbiai szenátus elsöprő többségben fogadta el a kannabisz legalizálásáról szóló törvényjavaslatot

A Kormányzati Számviteli Hivatal (1) és mások (2) által tavaly közzétett külön adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Államok határa mentén történő ellenőrzések során jelenleg jellemzően kis mennyiségű kannabiszt foglalnak le, más szabályozott anyagok nélkül.

A kábítószer-lefoglalási statisztikák online elérhetők az Egyesült Államok Vám- és Határvédelem webhelyéről.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom