Az internetet tartja lázban a kutya aki megette a gazdi kenderkészletét
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Meglepetést és aggodalmat keltett az interneten az a videó, amely bemutatja annak következményeit, ha egy kutya a gazdája teljes kenderkészletét elfogyasztja. Egy, a TikTokra shawtyvip felhasználónév alatt feltöltött videóban, egy kutyatulajdonos megmutatta követőinek, mi történt kutyájával, miután 900mg THC-t fogyasztott.

A videót már több mint 8 milliószor nézték meg a közösségi médiában.

Ez jelentős mennyiségű kendernek számít. Hogy jobban érzékeltessük: az USC Annenberg egy tanulmánya, melyet az LA Times-szal közösen készített, becsült adatok alapján az Egyesült Államokban egy átlagos cigaretta körülbelül 0,3g kendert tartalmaz (ami füstölve átlagosan 12 mg bevitt THC-nek felel meg).

Ha egy kutya ennyi kendert fogyaszt, az közel sem vicces. Legfőképp a kutya szemszögéből nem az. A kutyák rosszul reagálhatnak a kannabiszban található THC-re, a kannabisz legfőbb és legaktívabb összetevőjére, ami akár túladagolást is okozhat a kutyáknál.

Bár nem halálos, a kender túladagolása komolyan megbetegítheti a kutyákat. A tünetek akár 12 órával az expozíció után is megjelenhetnek, és napokig eltarthatnak. Mindez végtére a kender erősségétől függ.

A letargia, a hiperaktivitás, a zajérzékenység, a járási nehézségek és a nyáladzás csak néhány a legjellemzőbb tünetek közül, gyenge izomkontrollal és hányással együtt.

@shawtyvip They said hell be okay but they also said hes def allowed to hang #fyp ♬ original sound – ☆CATS☆

Minden olyan esetben, amikor a kisállat tulajdonosa tudja vagy gyanítja, hogy kutyája kannabiszt fogyasztott, azt javasolják, hogy azonnal forduljanak állatorvoshoz. Pontosan ezt tette a videón látható kutyatulajdonos is. Szerencsére a kutyája rendben van, bár a közösségi médiában megosztott videón kissé kábának tűnik.

A hozzászólások között a kisállat tulajdonosa elmondta, hogy “zokogni kezdett”, amikor először rátalált kutyájára, aki megette a készletét, de szerencsére most már “él és virul”.

A videón a kutya látható, ahogy állatorvoshoz viszik, hogy vizsgálatokon essen át. A kutya izomgörcsökben szenved a kannabisz túladagolása miatt, és álmosnak és aluszékonynak tűnik. Bár a gazdija elmondása szerint ő mindent jól csinált annak érdekében, hogy elrejtse a kendert a kutyája elől, arra nem számított, hogy a kutya “rögtönzött létrát épít majd, hogy felmásszon és elvegye a zsákot.”

A CBD segítséget nyújt háziállataink jólétének támogatásában

Most azt tervezi, hogy lakattal zárható tárolóban tartja a kenderét ezentúl, hogy megakadályozza az eset megismétlődését.

A klipre hozzászólók többsége megdöbbent, elszomorodott, vagy egyszerűen megkönnyebbült, hogy minden rendben végződött.

“Jaj, annyira rosszul érzem magam”, írta az egyik követő, míg egy másik hozzászóló ezt írta: “Ez annyira elszomorított engem.” Egy harmadik azonban azt írta, hogy valószínűleg “élete legjobb alvásán van túl”. Ez a gazdi nem volt egyedül ezzel az esettel. Mások is hasonló élményeket osztottak meg kutyáikról, akik valahogy hozzájutottak a kender készletükhöz.

“AZ ÉN KUTYÁM EGY HÓNAPPAL EZELŐTT EVETT MEG ENNYIT, és azt hittem, hogy meg fog halni. Az állatorvos azt mondta, hogy mindössze két napig ki lesz ütve,” írta egy TikTok felhasználó, míg egy másik ezt kommentelte: “A kutyám megette a vapecigimet, majd Kb. 4 órán át aludt.”

Az utóbbi években nőtt a kutyákkal kapcsolatos kender túladagolások száma. Az Amerikai Kennel Klub szerint 2019-ben az ASPCA Állatmérgezés Ellenőrző Központja 765 százalékos növekedést jelentett az állatok általi kannabisz bevitellel kapcsolatos bejelentések számában az előző év azonos időszakához képest.

A kutyatulajdonosoknak érdemes ébernek maradniuk.

foto: https://unsplash.com/@cuartodeiibra

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom