körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Aphria Inc. bejelentette, hogy az egyik leányvállalata – a máltai ASG Pharma Ltd. – megkapta az EU-GMP tanúsítványt, amitől a társaság potenciális európai kannabisz-export központtá válhat.

Aphria bejelentette, hogy leányvállalata, az ASG Pharma Ltd. megkapta a Máltai Gyógyszerhatóságtól (Malta Medicines Authority) az Európai Unió Helyes Termelési Gyakorlat (EU-GMP) tanúsítványát kannabisz orvosi és kutatási célú előállítására. Ez az első máltai kannabiszvállalat, ami EU-GMP tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az Aphria egy kannabiszvállalat, aminek a székhelye Leamingtonban (Ontario) – a  „Kanada üvegházak fővárosa” – található, és a jó minőségű kannabisz aránylag olcsó előállításának szakértője, amit a lehető legtermészetesebb körülmények között termel.

Európai forgalmazás

A 2018-ban történt, analitikai vizsgálatokkal és kutatásokkal kapcsolatos első orvosi kannabisz behozatali engedély kézhezvételét, majd az ASG-létesítmény korszerűsítését követően a tanúsítvány lehetővé teszi az Aphria vállalat számára, hogy kész szárított virágzatot és kész olajat szállítson orvosi és kutatási célzattal az Európai Unió megengedett joghatóságai számára – ezáltal megfelelően van pozicionálva ahhoz, hogy akár Európa export központjává váljon.

Az ASG Pharma egy nagy kapacitású, EU-GMP tanúsítvánnyal rendelkező laboratórium, ami jól van pozicionálva az orvosi kannabisz tesztelésének, kutatásának és fejlesztésének európai sarokkövévé válása szempontjából. A vállalat emellett további kapacitást fog biztosítani az EU-GMP tanúsítvánnyal rendelkező kannabisztermékek behozatalához, feldolgozásához, csomagolásához és terjesztéséhez Európában.

Irwin Simon, a vállalat vezérigazgatója, elmondta: “Örülünk, hogy a máltai ASG, a harmadik létesítményünk amely elérte ezt a mérföldkövet, megkapta az EU-GMP tanúsítványt, mivel ez valóban rámutat a vállalat elkötelezettségére a minőség iránt.”

Simon hozzátette: “Továbbra is izgatottak vagyunk a növekedési lehetőségek iránt, mivel ez növeli a kiszolgáló képességünket, és tovább erősíti Aphria vezető szerepét az Európai Unión belül.”


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok