körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy amerikai felmérés szerint, a kannabisz felnőttkori használatát legalizáló államokban élő emberek széles köre úgy véli, hogy a törvénykezés sikeres volt.

A nyolc államból származó megkérdezettek többsége szerint a kannabisz programok jól működnek. És Maine-ben, ahol már 2016-ban legalizáltak, de még mindig nincs ilyen jellegű kereskedelmi létesítmény, 3 emberből kettő továbbra is azt állítja, hogy a törvénykezés inkább vezetett sikerre, mint vallott kudarcot.

A YouGov több mint 32 000 embernek tette fel a következő kérdést: “Szerinted azokban az államokban, amelyek úgy döntöttek, hogy engedélyezik a rekreációs kannabisz használatát, a jogszabályok sikeresek vagy inkább kudarcot vallottak?”

Öt lehetőség közül választhattak: “Teljes siker; inkább siker, mint kudarc; inkább kudarc, mint siker; teljes kudarc; nem tudom.”

A legalizáló államokban adott válaszok (siker a kudarchoz képest) százalékos aránya az alábbiak szerint oszlik meg :

Colorado (71-17 százalék)

Oregon (69-20 százalék)

Massachusetts (67-15 százalék)

Washington (65-18 százalék)

Nevada (64-17 százalék)

Kalifornia (59-20 százalék)

Illinois (59-17 százalék)

Michigan (56-20 százalék)

Maine (47-20 százalék)

Coloradóban, ami az egyik legelső legalizáló állam volt, ahol már 2012-ben legalizáltak, a válaszadók körülbelül egynegyede (26%) mondta, hogy a lépés ‘teljes siker’- ként könyvelhető, míg 45 százalékuk szerint ‘inkább siker, mint kudarc’ volt.

A felmérést április 17-e és 20-a között végezték. A felmérést végző cég kijelentette, hogy Alaszka és Vermont államoktól, ahol szintén elfogadták a legalizálási törvényeket, nem kaptak használható méretű mintát, ezért nem szerepelnek az új elemzésben.

A YouGov az elmúlt hetekben számos kannabisz-felmérést végzett. A múlt hónapban például úgy találta, hogy az amerikaiak többsége általában véve úgy érzi, hogy a legalizálás sikeres volt. A legtöbb amerikai úgy véli, hogy a orvosi kannabisz elosztóhelyeket a szükséges szolgáltatások részeként továbbra is nyitva kell hagyni a koronavírus-járvány idején – állítja a cég által márciusban közzétett közvéleménykutatás.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok