körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az amerikai Nebraska székhelyű FarmMax gazdái és eszközfejlesztői előálltak az Interceptor nevű szerkezettel, egy többféle haszonnövény és kender betakarítására is alkalmas (multi-crop) aratótechnológiával, aminek segítségével a virágzat, mag és a rost egyszerre aratható le.

Az Interceptor szerkezetet a John Deere S sorozatú kombájnokhoz (2012-2020) való rögzítésre tervezték, ami miután a növény virágjait levágta, azokat egy csatlakoztatott kocsiba szállítja, miközben a magok egy magtartályba kerülnek, és a szárakat a földeken hagyja későbbi begyűjtésre.

Egyszerűsített folyamat

Az Interceptor szárítórendszerrel való párosítása lehetővé teszi a virágok hatékony betakarítását anélkül, hogy azok a szennyeződések, baktériumok és penész felhalmozódnának rajtuk amelyek a lógva szárításnál előfordulnak, így a végső anyagot napok illetve hetek helyett a betakarítástól számított néhány órán belül raktározni lehet. A rendszer ezzel kiküszöböli az ismételt kezelések miatti betakarított anyag veszteséget is.

Kendertér - 02 INTERCEPTOR FLOWER bunker777

„Farmerek vagyunk. Értjük a nagybani nyersanyag betermelés problémáit”- mondta a cég nyilatkozatában. “Úgy fejlesztettük ki az Interceptort, hogy a gazdák a megszokott kombájnokkal használhassák kender aratására olyan alkalmazással, aminek hála nem okoz problémát az egyéb növények betakarításának szükségessége sem.”

Könnyen adaptálható

A gazdák a szerkezetet könnyen átkonfigurálhatják kukorica, szójabab vagy kender betakarítására.

Kendertér - 03 INTERCEPTOR seed hopper777

Ty és Jay Stukenholtz, a FarmMax tulajdonosai, 1999 óta terveznek speciális aratószerkezeteket a nehezen begyűjthető növények aratására. A Nebraska-i Egyetemen végzett mezőgazdasági mérnökök korábban az Egyesült Államok egyik legnagyobb specializált vetőmag-vállalatának, amely vadvirágok és őshonos fűfélék több száz változatát termeli, dolgoztak ki aratási technológiát. A társaság egyebek közt egy kukoricacső arató szerkezetet is kifejlesztet olyan hozzáadott értékű termékekhez, mint a bioüzemanyagok és biokémiai anyagok.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok