körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A legtöbben sötét sikátorokban leselkedő vagy fekete autókból ciccegő, vaskos pénzköteggel kitömött alakokra gondolnak, ha kábítószer-kereskedőkről hallanak.

A rendőrség és az ügyészség viszont arra is drogkereskedőként tekint, aki megosztja egy barátjával a spangliját.Az alaphelyzet unalomig ismert: két fiatal senkit nem zavarva, egy sodort cigit adogatva élvezi a természetet, amikor a bozótból előlép a rendőr. A napszaknak megfelelő köszönéssel megkezdi az igazoltatást és kipakoltatja a zsebeket. Bár a drogfogyasztás egyedüli bizonyítéka, a dekk „a sűrű aljnövényzet és a domborzati viszonyok miatt nem került feltalálásra”, az egyik fiatal zsebében lapul pár gramm fű és a később elvégzett pisiteszt is pozitív eredményt mutat. Ügyfelünk is így járt, esete pedig úgy jelenik meg a bűnügyi statisztikában, hogy a hatóság ismét felgöngyölített egy drogkereskedelmi ügyet.

A társadalom érdeke az lenne, hogy a rendőrség a veszélyes bűnözők üldözésével javítsa a közbiztonságot és ne véletlenszerűen lebuktatott alkalmi droghasználók ellen folytasson költséges és időrabló eljárásokat. A legtöbb európai ország ezt már rég felismerte, ezért a hasonló eseteket elintézik helyszíni pénzbírsággal vagy megrovással (legutóbb Franciaországban jelentették be, hogy szeptembertől csekély mennyiségű kábítószer birtoklásáért helyszíni pénzbírság jár). Ha ezekben az országokban problémás szerhasználót érnek tetten, büntetés helyett szakértők bevonásával segítik, hogy megkapja a szükséges ellátást.

OLVASS TOVÁBB

Egy körbeadott spangli miatt drogdíler lesz belőled - A TASZ jelenti

Egy körbeadott spangli miatt drogdíler lesz belőled – A TASZ jelentiKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok