körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az utóbbi 50 évben majdnem 25 százalékkal erősebb lett a kannabisz gyanta, vagyis ismertebb nevén a hasis, derül ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.

A Bath-i egyetem addikciót kutató tudósai az utóbbi fél évszázad alatt összesen 80 ezer kannabisz mintát teszteltek, amiket olyan országokból gyűjtöttek be, mint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Hollandia, Franciaország, Dánia, Olaszország és Új-Zéland.

A kannabisz THC-tartalma jelentősen változott, 1970 és 2017 között 14 százalékkal megnőtt, a növényből préselt gyanta THC-tartalma pedig ez idő alatt 24 százalékkal erősödött. Ez a brit tudósok szerint egy évi 5mg-os növekedést jelent a hatóanyag erősségében.

A Guardian megjegyzi, hogy a kannabisz a legszélesebb körben használt kábítószer a világon, bár nemrég legalizálták Kanadában, Uruguayban, és az Egyesült Államok bizonyos államaiban.

forrás:

Egyre erősebb a kannabiszKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok