körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Budapesti drogpolitikai minimumprogrammal állt elő az önkormányzati választások előtt a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT), a négy nagy drogszakmai ernyőszervezetből (MADÁSZSZ, MADRISZ, MAT, ÁSSZ) álló társaság. „Miközben a legtöbb európai uniós főváros vezetése komolyan befektet a megelőzésbe és ellátásba, addig Budapesten nincs se drogstratégia, se pályázatok. Ha valódi eredményeket akarunk elérni, akkor nem a büntetés a megoldás, hanem támogatnunk kell azokat a szervezeteket, amelyek az érintett családokat, iskolákat segítik” – mondta Szemelyácz János pszichiáter, a KCKT elnöke. A testület szeretné elérni, hogy a fővárosban megtörténjenek azok a legszükségesebb drogpolitikai beavatkozások, amelyek már hosszú ideje váratnak magukra.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, főképp, hogy Karácsony Gergely lett a főpolgármester, aki javára Sermer Ádám visszalépett. A döntés azután született meg, hogy a két politikus érték-, és programalapú megállapodást kötött egymással. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje (Sermer Ádám) elmondása szerint “helyi rendeletben” dekriminalizálná a kannabisz fogyasztását Budapesten.

Adam Sermer remélhető valamiféle előmozdulás e témában?

OLVASS TOVÁBB

Ellenzéki és fideszes jelöltek is támogatják a drogpolitikai minimumprogramot

Ellenzéki és fideszes jelöltek is támogatják a drogpolitikai minimumprogramotKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok