körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A kormány drogliberalizációként tekint a kannabiszt enyhébb kategóriába soroló ENSZ-döntésre. Liberálisnak bélyegezte, tehát nemmel szavazott. Eközben januártól nincs magyar drogpolitika.
Az ENSZ Kábítószerügyi Bizottsága elfogadta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását a kannabisz újrabesorolásáról. Ezzel elismerték gyógyászati felhasználhatóságát, és számos nemzetközi jogi akadályt gördítettek el előle. Magyarország egyetlen Európai Uniós tagállamként a javaslat ellen szavazott, olyan nemzetekkel együtt, mint Kazahsztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán, Pakisztán, Afganisztán, Oroszország és Kína.
 
– Magyarország olyan országokkal szavazott, amelyek a világ illegális drogellátásában jelentős helyen szerepelnek – mondta Szemelyácz János pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus. Az Integrált Drogterápiás Intézet (INDIT) Közalapítvány intézetvezető főorvosa megjegyezte: Afganisztán elképesztő mértékű ópiumtermeléséről ismert, az afgán ópiumból titkos török laboratóriumokban készítenek heroint. Kína a dizájnerdrog-gyártás fellegvára, Pakisztán és az afrikai országok a marihuánatermesztés oszlopos tagjai. Az olyan országoknak pedig, mint Oroszország, semmiféle drogpolitikájuk nincsen.
 
– Rendkívül elkeserítő, hogy Magyarország ebbe a csoportba tartozik. Ha a magyar szakemberek a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság egy évvel ezelőtti ülésén még úgy is gondolták, hogy nem támogatják a kannabisz átsorolását, azért a politika egy évvel később még megtehette volna, hogy a fejlett országok közé akar tartozni. De úgy tűnik, nem akar – értékelt az addiktológus főorvos.
 
OLVASS TOVÁBB

A populizmus bódulatában

A populizmus bódulatában

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom